Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romaneasca unul dintre felurile principale de mancare. indiferent ca este cu carne, peste sau cu legume acest preparat se regaseste in orice bucatarie din oricare colt al tarii.
Cel putin trei dintre cele cinci mese zilnice trebuie sa contina verdeturi sub diferite forme: salate, ciorba de loboda, mancare de stevie sau piure de urzici cu untisor”, ne spune prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Ingrediente: carne pui (spate, aripi) 2 morcovi 1 ceapa 1 ardei gras verde si unul rosu codite de telina telina 4 rosii coapte/ suc de rosii fidea sau taietei de ...
Ingrediente: 1 ceapa mare 2 morcovi 1/4 ceasca de ulei de masline 2 cani de linte rosie 2 linguri de pasta de rosii 1 lingurita de boabe de coriandru 1 linguri...
Ingrediente: 1 - 1 1/2 kg rosii proaspete amestecate 1 ardei gras rosu 6 catei de usturoi curatati 2 cepe mici 1/2 cana ulei de masline sare si piper dupa gust...
Ingrediente: conopida morcov patrunjel radacina rosie ardei gras ceapa cub Knorr de pui ulei, smantana galbenus de ou frunze de patrunjel si leustean....
Ingrediente: 4 picioare de pui sau 2 piepti 2 tulpini de telina 2 morcovi 1 ceapa potrivita 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline 1 cutie de rosii cu chi...
Ingrediente: 50 g telina taiata felii subtiri 50 g morcov taiat subtire 50 g mazare din conserva un ardel iute verde taiat rondele o ceapa rosie mica taiata rond...
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi zdrobiti 1 ceapa mare taiata fin 2 cani de cartofi taiati cubulete si curatati 1 cana radacina patrunje...
Ingrediente: 4 fire mari de praz 1 morcov destul de mare 1/2 telina potrivita 1/2 ardei gras mare 2 cartofi potriviti suc de rosii dupa dorinta fiecaruia bors dup...