Petitchef

Ciorba ardeleneasca cu pui

Felul principal
6 porții
10 min
40 min
Foarte ușor
Ciorba ardeleneasca cu pui

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 gr carne de pui ( am folosit aripioare si spate )


1 ceapa mare

1 lingurita boia dulce

Putin ulei ( 2-3 linguri )

200 ml smantana

1 legatura de patrunjel

1 radacina de telina

Putina telina verde ( tulpina )

2 galbenusuri de ou mici

Condimente de pui

Otet dupa gust

Sare

Piper

(Optional puteti adauga tarhon si/sau otet de tarhon in locul celui normal si 1 lingura de orez pe care il adaugati cand dati ciorba la o parte de pe foc.)

Preparare

  • Etapa 1 - Ciorba ardeleneasca cu pui
    Taiati legumele marunt si le caliti cateva minute in uleiul incins.
    Adaugati bucatile de pui spalate si uscate cu prosoape de hartie si le caliti si pe ele 2 minute.
  • Etapa 2 - Ciorba ardeleneasca cu pui
    Adaugati jumatate de cescuta de apa si puneti un capac pe oala. Lasati 10 minute.
    Dupa cele 10 minute adaugati boiaua, jumatate din patrunjel, condimentele ( knorr, delikat daca folositi sau alt condiment de pui pt supa ) si 2 litri de apa si lasati sa fiarba acoperit cu un capac pe jumatate timp de 30 de minute.
  • Amestecati galbenusurile cu smantana intr-un castron si turnati 2 polonice din ciorba fierbinte. Amestecati bine si turnati totul inapoi in oala.

    Potriviti de sare si piper si adaugati otetul.
    Tocati restul de patrunjel marunt si adaugati-l in ciorba si luati oala de pe foc.

    Serviti cu ardei iute.

Poze

Ciorba ardeleneasca cu pui, poza 1Ciorba ardeleneasca cu pui, poza 2Ciorba ardeleneasca cu pui, poza 3



Comentarii (25):

21/11/2016

Foarte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/05/2015

Deliciu total

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/02/2015

I-mi place foarte mult aceste retete dar nu este recomandat si leusteanul verde ;borsul ;cimbrul etc

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
07/01/2015

Eu cred c-a nu este necesar de calit legumele si carnea.E mai sanatos toate ingradientele ferbandule fara Knouri,,boia..Ce e natural e OK!V-a fi o zeama,ciotba adevarata.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
07/01/2015

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
costi1960
costi1960, 07/01/2015

Pentru aroma, bogatia de legume este arhisuficienta, de ce ar fi nevoie de knorr, delikat sau alt condiment de pui ?

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
27/10/2018

Dacă această rețetă este plină de chimicale , soluția este restaurantul unde toate sânt naturale !!!!

(0) (0) Abuz
julaua, 05/07/2017

Gospodine mai sunteti cand folositi delikat sau knorr ! Ati uitat sa dati gust fara ele ?

(0) (0) Abuz
08/06/2016

De ce atatea chimicale, de ce se prajesc legumele, imi poate spune cineva ce cauta aceste retete aici ,atata timp cat nu au nicio legatura cu bucataria romaneasca de ieri si de azi

(1) (1) Abuz
08/06/2016

Fiind o ciorba cu carne nu este nevoie sa calesti legumele. Nu sunt de acord cu folosirea cubului knorr sau alte adjuvante gen delikat sau vegeta. Sfaturi : 1) mai adauga o ceapa si un litru de apa pentru ca doar 1 ceapa si 2l de apa sunt putin. Nu pune smantana in oala pentru ca a doua zi cand vei incalzi ciorba smantana se va branzi, cel mai bine e sa-si puna fiecare in farfurie la masa cat doreste si daca doreste. Cu acritul ciorbei, aici fiecare acreste cu ce-i place. Mie nu-mi place otetul asa ca acresc cu bors sau lamaie. Ca sa fie intr-adevar ciorba ardeleneasca nu trebuie sa-i lipseasca tarhonul si paprika.

(4) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon
Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba ardeleneasca cu usturoi (aita)
Ciorba ardeleneasca cu usturoi (aita)
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: