Petitchef

Ciorba de pui

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se taie ceapa solzisori se pune intr-o oala la calit in uleiul incins in prealabil. Intre timp se taie ardeiul cubulete, morocvul, telina si patrunjelul se dau pe razatoarea mare.
  • Cand ceapa a inceput sa devina cristalina se pun si cubuletele de ardei si legumele rase amestecandu-se pana cand se inmoaie apoi se pun 2 litri de apa. Bucatile de spate se spala, se taie in jumatate si se pun in oala la fiert peste legume.
  • Se adauga sare si piper dupa gust. Cand incepe se se inmoaie carnea se adauga cartofii taiati cubulete. Se lasa in continuare pe foc pana cand se fierb si cartofii, se drege de sare si piper dupa gust. Se spala orezul si se pune in oala la fiert.
  • Se toaca marunt verdeturile, se amesteca cu frunzulitele de cimbru si se toarna in ciorba. Se stinge focul si se lasa oala acoperita aproximativ 15 minute inainte de a se servi alaturi de o lingurita de smantana si un ardei iute.


Întrebări:




Comentarii:

29/08/2016

Doamna constanta_s2014 are dreptate de la prima pana la ultima litera.

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
stiuca, 29/08/2016

Trebuie de apreciat macar intentia,ca fiecare m-ai pune dupa cum este gustul ,are sau nu frigider ,o face ca sa o consumi pe loc sau si pentru a doua zi ,si pot continua .

(1) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 27/08/2016

Nu e ok. Ca sa fie o ciorba buna trebuie sa aiba putina aciditate, si, bun, nu folosesti bors sau altceva de acrit , dar 1-2 rosii puteai sa pui si atunci s-ar fi schimbat ecuatia, ar fi avut gust de ciorba. Mai spunea cineva sa nu mai calim zarzavatul la ciorbe, da, are dreptate pe jumatate; la ciorbele de carne intr-adevar nu este nevoie sa se caleasca zarzavatul(atentie, e vorba de calit nu de prajit) dar la cele de legume este ok. La ciorba ta ai pus prea putina ceapa, este deajuns un morcov mai maricel si doua cepe neaparat, daca e mai mare oala atunci se mai suplimenteaza. Am vazut ca aproape toate puneti la ciorbe doar o ceapa dar multi morcovi, telina, albitura. Eu nu pun decat 2-3 cepe, 1morcov mai mare, un ardei gras si 2-3 rosii si-mi ies niste ciorbe exceptionale. Telina si albitura nu pun decat la supele limpezi unde le pun intregi si le scot dupa ce au fiert. Nu-mi mai place ca pui orez in ciorba in loc de fidea sau zdrente de ou; orezul se face zob la fiert si lasa un aspect de terci. Si a mai observat o doamna un detaliu foarte important: nu ai spumat carnea si nu este deloc in regula, eu nu as manca asa ceva. Revizuieste si repeta ciorba tinand cont de comentarii si ai sa vezi diferenta. Daca esti foarte orgolioasa probabil ca o sa te superi si o sa stergi comentariul, daca nu, inseamna ca ai o minte deschisa care accepta critica cu scopul de a invata si a te perfectiona.

(2) (1) Abuz
27/08/2016

Unde sunt rosiile,borsul?
Dragelor renuntati la calitul cepei la ciorbe si nunumai,face rau la stomac.Sa nu va vaietati ca faceti ulcer peste ani.Era sa uit de leustean ,este cireasa de pe tort la ciorbe.

(1) (0) Abuz
27/08/2016

Si spuma lasata de carne cu se ia?

(1) (0) Abuz
27/08/2016

Ardei iute la o ciorba neacrita si combinatia cartofi-orez sunt cam de prost gust, si la propriu si la figurat!

(2) (0) Abuz
01/02/2014

De unde ai luat reteta? e super oau bravo tie!!!!

(0) (0) Abuz
27/01/2014

Belea

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri de primavara - pui si creveti
Rulouri de primavara - pui si creveti
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează