Petitchef

Alvita cu miere

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
5 albusuri

400 g zahar tos,

300 g nuci,

300 g miere,

20 ml zeama de lamiie,

un plic cu zahar vanilat,

un pachet foi Lica”.

Preparare

  • Nucile curatate se pun intr-o tava care se introduce in cuptor, unde se lasa 10 minute, la foc mijlociu ; se prajesc putin, fara sa se rumeneasca, amestecindu-le cu lingura de 2-3 ori, in acest rastimp. Cit sint calde se freaca intre palme, ca sa cada cojile uscate, apoi se taie in felii mai mari. intr-un cazanel smaltuit de cea 3 1, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si zeama de lamiie si se bat in continuare, cu telul in forma de para, pe marginea masinii timp de cea 10 minute, pina cind se intareste bine spuma, ca pentru bezele.
  • In acest timp, mierea, cintarita direct intr-o olita de 1 l , se pune pe foc mic sa se infierbinte . Cind spuma este bine batuta, se toarna toata mierea clocotita peste ea, batindu-se cu telul , cu toata forta, cea 10 minute, insistind pje fundul vasului, ca sa nu se prinda .
  • Compozitia se umfla, ca o spuma moale, deoarece mierea subtiaza albusul, care se va intinde ca o coarda; de aceea, albusul trebuie sa se bata tare, ca spuma sa se intareasca, pina ce se va rupe si-si va mentine forma unde – a cadea, nu se va lati. in acel moment, fiind bine batut, se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat si nucile; se amesteca usor, cu telul, numai prin rasturnare, pina se incorporeaza bine nucile.
  • Compozitia calda se pune imediat pe 2-3 foi. Lica” , intr-un strat cu grosimea de 2 cm si se intinde uniform cu cutitul. Peste ea se asaza imediat alta foaie si se preseaza cu mina ca sa se lipeasca. Blaturiie rezultate se suprapun si peste ele se asaza o tava cu o greutate nu prea mare in ea .
  • Dupa 2-3 zile, alvita se poate taia in bucati de 2/4 cm sau mai mici. Cu cit se pastreaza mai mult in hirtie celofan sau pergament, cu atit se poate taia mai bine. Cind se taie, blatul se tine neaparat sprijinit pe latura mai_ lunga si se trece cu cutitul bine ascutit prin ambele foi deodata, ca sa nu se preseze crema si sa iasa dintre foi. Se taie numai cit este nevoie; restul se poate pastra mult timp. Pe parcurs, in camara, se mai usuca si se poate taia mai bine.
R Retete de prajituri si torturi





Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Melci cu miere, pere si nuci
Melci cu miere, pere si nuci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu miere si nuca
Prajitura cu miere si nuca
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
1 porții
9 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prăjitura Foi cu miere
Prăjitura Foi cu miere
4 porții
1h35m
Ușor
3 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.