Beigli(rulada cu nuca sau mac)

(4.57/5 - 196 voturi)
23 comentarii

Ingrediente

Pentru aluat aveti nevoie de:
- 5 linguri zahar
- 1 cana unt la temperatura camerei
- 3 galbenusuri de ou
- 240 g smantana
- 4 cani de faina
- 1 plic drojdie uscata
Pentru umplutura cu nuci:
- 1 cana lapte
- 1 cana zahar
- 2 1/2 cani nuci macinate
- 1 lamaie stoarsa
- 2/3 cana stafide aurii
Pentru umplutura cu mac:
- 1 cana lapte
- 1 cana zahar
- 2 cani de mac macinat
Pentru uns:
- 1 ou
- 1 lingura apa

Preparare

Etapa 1

Combinati cele 5 linguri de zahar, untul, galbenusurile si smantana in mixer. Adaugati apoi faina si drojdia si, fie framantati cu mana, fie cu mixerul, daca aveti un mixer pentru aluat. Daca aluatul e prea umed mai adaugati faina, daca e prea uscat mai adaugati o lingurita sau doua de lapte.

Etapa 2

Aluatul ar trebui sa fie moale ca si lobul urechii si usor de lucrat cu el.Formati o bila din aluat si acoperiti-l cu un prosop curat de bucatarie.Lasati-l sa se odihneasca o jumatate de ora.

Etapa 3

Pentru umplutura amestecati laptele si zaharul pe foc, apoi adaugati nucile( apoi separat macul) si amestecati bine. Luati de pe foc oala si amestecati si zeama de lamaie. Lasati sa se raceasca.
Impartiti aluatul in 3 bucati. Rulati prima bucata cu sucitorul astfel incat sa se formeze o patura dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime.

Etapa 4

Peste patura adaugati ½ din umplutura de nuci(respectiv mac). Rulati patura sub forma de rulada si apasati la capete sa se sigileze bine. Asezati rulada pe tava mare de cuptor pe care fie ati tapetat-o in prealabil, fie o acopetiti cu hartie cerata pentru copt. Rulati si celelalte doua rulade la fel.
Bateti oul ca si pentru omleta, adaugati apa si ungeti fiecare rulada cu oul batut.

Etapa 5

Lasati ruladele acoperite sa se odihneasca cam o ora.Dupa o ora mai ungeti o data ruladele cu ou. Dati-le la frigider ½ ora(optional) pentru a avea aspectul lacuit.Preincalziti cuptorul la 190 grade C. Dati ruladele la cuptor.Coaceti aproximativ 35-45 de minute, pana au un aspect auriu.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (23):

07/09/2013

Este foarte buna,in special coca este fina.Pentru cei care vor informatii exacte exista cursuri de gatit pentru copiii...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
29/12/2012

Este cea mai clara si tentanta reteta din cite am tot citit de cca o ora. felicitari, sper sa imi iasa si mie !

(0) (0) Abuz
26/04/2013

Trebuie lăsați mai puțin la dospit,pentru a nu se mai crapa.

(0) (0) Abuz
COCOLINA, 24/04/2012

O reteta excelenta imi place mult baigli cu mac si cu nuca

(0) (0) Abuz
01/01/2014

"Cozonacul copilariei mele in Ardeal"!!! Excelent.

(0) (0) Abuz
30/03/2013

Multumiri deosebite!Sarbatori fericite!

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Excelenta si cea cu mac si cea cu nuca

(0) (0) Abuz
14/04/2014

Arata super voi vedea cit e de buna

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Miamm arata bne o sal ancerc si eu

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Ce masuri sant astea cu cani ????

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

CROSTINI CU GORGONZOLA, NUCA SI MIERE


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeDeserturi cu ... Papaverum Somniferum (Mac)Deserturi cu ... Papaverum Somniferum (Mac)Rulada cu carneRulada cu carne

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale