Petitchef

Bombe cu visine

Desert
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Visinele din visinata se lasa sa se scurga. Biscuitii se dau prin masina de tocat, sau se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul sucitorului de lemn. Intr-un vas emailat se topeste untul, ciocolata rupta bucatele, zaharul, adaugand si cele 2 linguri de ulei. Se ia de pe foc si se adauga visinata si biscuitii si se amesteca bine. Se completeaza cu lapte caldut pana rezulta o pasta mai groasa, omogena.
  • Visinile se imbraca in compozitia de mai sus si se formeaza guguloaie. Se pot trece apoi prin zahar brut, migdale sau nuci macinate, fulgi de cocos, bombonele colorate, seminte nesarate de floarea soarelui, etc.
  • Un pont: daca nu aveti visinata puteti folosi cu succes visine din compot tinute intr-un amestec de rom/lichior de fructe cu apa si pastrate la rece de pe o zi pe alta.

Rețete inrudite

YouTube

Buturuga tiramisu


Poze

Bombe cu visine
Bombe cu visine - poza 2

Întrebări:




Comentarii (17):

felicia_g2015, 30/06/2015

Un desert minunat, mai ales pentru cei mici. Am preparat aceste bombe, dar aceasta reteta imi pare mai la indemana. Multumim.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
12/07/2015

Nu-i chiar eftina da este delicioasa!!!

(0) (0) Abuz
02/07/2015

Se pot folosi si visine proaspete bine scurse,mai ales pt.copii.

(0) (0) Abuz
petcu_d2013
petcu_d2013, 29/06/2015

Trebuie neaparat incercata reteta!!!!

(0) (0) Abuz
29/06/2015

Arata bine ,de incercat

(0) (0) Abuz
29/06/2015

Interesanta reteta, doar ca iti ia min 2 ore pana faci suficiente mingiute sa potolesti toate poftele!
Cornel

(0) (0) Abuz
28/06/2015

Pare sa fie excelent si ...maiales foarte bine descris. Simplu si clar.

(0) (0) Abuz
giculino, 28/06/2015

Cred ca de la vreo 6 bucati in sus, incepi sa canti, ::)

(0) (0) Abuz
28/06/2015

Imi place visina in orice fel de coptura, este acrisoara si miroase bine, dar, cu parere de rau, in America nu sint in vanzare visine, ci numai cirese. Nu prea iubesc ei ceva acru, dupa cum e primit la noi. in Romania.

(0) (0) Abuz
28/06/2015

Nu scoti focosul bombelor, adica samburii?

(0) (0) Abuz
Mrs.Green Foot
Răspuns Mrs.Green Foot:

Nu!


Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
6 porții
7 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata - petitchef
Trufe cu ciocolata - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează