Petitchef

Brioşe cu iaurt şi zmeură

O reţetă simplă şi uşoară, dar care e plină de savoare, de arome şi te răsfaţă în orice moment a-i savura-o!

Desert
8 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • În primul rând încingem cuptorul la 200 de grade şi pregătim o formă specială de brioşe cu hârtiuţele adecvate.
  • Într-o bol amestecăm ingredientele uscate – făina, zahărul şi praful de copt. Într-un alt bol mixăm oul cu iaurtul şi uleiul. După preferinţă se poate folosi un iaurt simplu sau de fructe – eu am ales unul cu aromă de cireşe pentru a potenţa gustul zmeurei pe care am adăugat-o mai târziu.
  • Amestecul de ou şi iaurt îl adăugăm făinii cu zahăr şi amestecăm bine şi rapid, însă nu prea mult pentru a obţine brioşe pufoase. În cele din urmă adăugăm zmeura – dacă folosiţi zmeură congelată, aşa cum am făcut eu, recomand să o adăugaţi compoziţiei înainte de a se decongela, astfel încât ea să îşi păstreze sucurile şi textura.
  • După ce am amesteca compoziţia de brioşe, o împărţim în cele 12 forme şi le introducem la cuptor pentru 30 de minute.
  • Le lăsăm să se răcorească bine, bine, apoi le pudrăm cu zahăr vanilat şi ne bucurăm de un răsfăţ dulce.


Întrebări:




Comentarii (37):

Mari, 19/09/2021

Nu au ieșit briose, ci niște aluat crud la interior și crusta tare ca piatră la exterior.
O rețetă naspa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
LS, 17/06/2020

Aceste briose au fost apreciate! Multumesc!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/06/2020

Rețeta e Greșită!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Georgeta, 12/01/2018

Rețeta aceasta e gresita, dupa ce am pus toate ingredientele in ordinea descrisa n am putut amesteca compoziția, a iesit ca unna de biscuiti. Asta e prima si ultima rețetă pe care o incerc de pe acest site. Dezamagitor.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
02/04/2017

Cea mai odioasa reteta de briose ever. Faina prea multa si zaharul tos ramane intreg. Timp pierdut. Traduceti mai cu atentie retetele

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/10/2015

Aceasta reteta este un dezastru! Cantitatea de făina este mult prea mare, nu sunt pufoase, nici prea dulci si s-au si lipit de hârtiile de copt. A fost imposibil sa le desprind. Păcat de ingrediente si de timpul pierdut.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
dia81
dia81, 24/06/2014

Din pacate am incercat si eu reteta si regret amarnic..este prima oara in viata mea cand incerc sa fac briose si desi eram sceptica de la inceput (in legatura cu gramajul la faina) am respectat intocmai reteta si a trebuit sa adaug lichide destule ca sa pot manevra compozitia. Ori ai gresit cand ai scris gramajul ori ai facut misto de noi...cert este ca de la tine nu mai incerc nici o reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/10/2013

DELICIOS !!! miamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :))))))

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
chris56, 16/08/2013

Daca fructele ajung in zona hartiei se lipesc de aceasta si se desprind impreuna cu hartia.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/11/2014

Si faina este cam multa si temperatura cuptorului este prea mare. Briosele se coc la 180 C aprox. 20 de minute.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe inimă de sf valentin
Brioșe inimă de sf valentin
7 porții
4 h 2 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Briose braziliene - queijadinhas
Briose braziliene - queijadinhas
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose cu dovlecel si branza de capra
Briose cu dovlecel si branza de capra
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Zmeura- izvor de vitamine si minerale Zmeura- izvor de vitamine si minerale Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! De ce iaurt de casa? De ce iaurt de casa?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează