Petitchef

Briose cu struguri negri si ciocolata

Desert
5 porții
1 oră
30 min
Ușor
Personal n-am mai incercat o prajitura cu struguri pana acum si rau am facut fiindca nici n-am stiut ce pierdeam. Au iesit atat de bune briosele acestea ca ne-am lins pe degete. Combinatia de struguri negri cu ciocolata amaruie este absolut delicioasa, iar aspectul eu zic ca este pe masura. Mi se pare ca sunt tare frumusele, dvs ce ziceti?

Ingrediente

Numarul de porții: 5
5 oua

5 linguri de faina integrala

7 linguri de zahar brun

1 ciorchine de struguri negri

2 linguri de ulei de susan

50 g ciocolata neagra

praf de copt

Preparare

  • Pentru briose cu struguri si ciocolata am avut nevoie de un ciorchine de struguri negri, ciocolata – eu am folosit amara si ca sa facem si de data aceasta prajituri sanatoase am folosit faina integrala, zahar brun si oua de la gaini de tara. Pe langa acestea am mai folosit praf de copt si scortisoara macinata mare – isi pastreaza mai bine prospetimea.

    Si acum la treaba! Intai am pregatit boabele de strugure, le-am spalat in cateva jeturi de apa pentru a elimina toate impuritatile si le-am lasat pe un prosop de hartie la scurs. Doresc sa mentionez ca vom folosi boabele de struguri intregi, cu tot pielita si samburi – nu vor crea disconfort la savurat briosele.

    Tot aici am dat pe razatoare ciocolata amara care urma s-o adaug in compozitie.

    Pentru compozitie am separat albusurile de galbenusuri, am batut albusurile spuma tare ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva minute pentru omogenizare. Apoi am adaugat faina, uleiul de susan, praful de copt, scortisoara macinata mare si la final boabele intregi de strugure si ciocolata data pe razatoare.

    Am uns formele de briose cu o picatura de ulei si am turnat compozitia in forme – nu este nevoie sa umplem formele pana sus deoarece briosele vor avea tendinta sa iasa afara din forme. La final am rupt cateva bucatele de ciocolata si le-am asezat intregi in briose.

    Strugurii si ciocolata se vor amesteca prin compozitie, iar gusturile se vor impleti seducator, astfel ca veti avea o briosa aromata si frumos colorata in farfurie.

    Am ornat cu ciocolata rasa pe deasupra. Se pot servi fie cu ciocolata rasa pe deasupra, fie intoarse invers, cu partea plina de struguri si valuri de ciocolata in sus.

Poze

Briose cu struguri negri si ciocolata, poza 1Briose cu struguri negri si ciocolata, poza 2Briose cu struguri negri si ciocolata, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Briose cu ciocolata
Briose cu ciocolata
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Briose cu banane, nuci si ciocolata
Briose cu banane, nuci si ciocolata
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Briose cu visine si ciocolata
Briose cu visine si ciocolata
5 porții
1h30m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguriCateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguriCiocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: