Petitchef

Prajitura cu mousse de mere si ricotta

Desert
8 porții
20 min
30 min
Ușor
Merele sunt încă în livadă, așa că am zis să mai facem o bunătate de toamnă. M-am gândit la o prăjitură cu textură fină, care nici nu necesită coacere. Rețeta este simplă, iar rezultatul este răcoritor.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Blat

250 g biscuiți digestivi;

100 g unt (topit);

1 lingură zahăr pudră;

Mousse de mere;

5-6 mere mari;

1 linguriță scorțișoară măcinată;

2 linguri de zahăr;

1 linguriță de amidon;

Cremă ricotta

250 g ricotta;

200 ml smântână lichidă;

5 g gelatină granule;

150 ml nectar de mere verzi din comerț (Santal);

2 linguri de zahăr pudră;

Preparare

  • Blat

    - Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul;
    - Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine;
    - Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine;

    Mousse de mere

    - Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică;
    - Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara;
    - Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des;
    - Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând;
    - Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;
    - După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți;

    Cremă ricotta

    - Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin;
    - Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută;
    - Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție;
    - Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii;
    - Dați la rece pentru câteva ore;

Poze

Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta, poza 1
Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta, poza 2
Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

andreea_deea459
andreea_deea459, 16/01/2017

Cum sa fie mere in livada? afara e zapada, ca sa nu mai vorbim de frig

(0) (0) Abuz
16/01/2017

Eu as folosi urda in loc de ricotta și suc de mere autohton in loc de nectar, care are zahar adaugat, iar culoarea verzuie e cam dubioasa. smantana dulce cu zahar, adica frisca. eu cred ca reteta e doar copiata de undeva

(0) (0) Abuz
16/01/2017

"Merele sunt încă în livadă"? Poate in emisfera sudica, la noi e zapada de 1 metru!

(0) (0) Abuz
Petitchef_ro, 05/01/2017

Fantastica!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.