Petitchef

Cozonaci cu nuca

Desert
2 porții
30 min
120 min
Dificil

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 kg faina

0.6 kg zahar

1\2 pachet unt

z, vanilat, es rom,

razatura de lamaie si portocala

0.500ml l. batut, 10 oua

250ml ulei, 100 ml smantana

drojdie 125 gr

nuca 500 gr

Preparare

  • ( pentru 4 cozonaci)

    2 kg faina
    0.6 kg zahar
    1\2 pachet unt
    z, vanilat, es rom,
    razatura de lamaie si portocala
    0.500ml l. batut, 10 oua
    250ml ulei, 100 ml smantana
    drojdie 125 gr
    nuca 500 gr
    Mod de preparare:

    In primul rand vreau sa va spun ca in bucatarie trebuie se fie cald , la fel si ingredientele trebuie sa fie caldute.
    Faina se cerne de 3 ori
    Doi pumni de faina se oparesc cu lapte fierbinte.
    Dupa ce se racoreste, se pune drojdia muiata in lapte cald, se amesteca bine si se lasa la crescut maiaua pana isi dubleaza volumul
    Apoi se amesteca cu restul de faina. Ouale se separa, in galbenus se pun mirodeniile, sarea , iar albusurile se bat si se pun in nuca.
    Zaharul se topeste in lapte, se pune peste restul de faina si maia, si se ia la framantat., apoi punem smantana,si iar framantam, galbenusurile cate putin, iar la urma untul topit. Se framanta aproximativ o ora, pana se desprinde de pe maini, ca sa iese moale si pufos, cu ulei caldut si se lasa la crescut.
    Se imparte in 4 buc aluatul. Se ia prima bucata se imparte la randul ei in trei, se intind si se pune nuca . Nuca se pregateste asa : se opareste nuca cu lapte , pentru a disparea gustul amar, se pune zahar, z. vanilat, es rom si cacao, stafide daca doriti, albusul de ou batut.Se amesteca si se pune peste foaia de aluat si se intinde. apoi se ruleaza foaia ca o rulada, la fel procedandu-se si cu celelalte. Cele trei rulouri se impletesc , se unge cu galbenus amestecat cu zahar vanilat, si se pune in tava pregatita, cu foaie de cuptor unsa cu unt si se lasa la odihna cam 15 min. in tava, apoi se pune in cuptorul incalzit inainte.
    Pentru a creste cat mai mult, primele 20 min. de coacere este nevoie de un foc puternic, si in acelasi timp nu se deschide usa cuptorului, pentru a tine temperatura constanta, iar dupa expirarea acestui timp, focul se micsoreaza pana la 160 de grade.
    Timp de 20 min nu se umbla la cuptor. Se lasa la copt cam 50-60 min.
    S e scot, se ung cu miere sau sirop de zahar si se lasa pe o parte la racit.



Comentarii (19):

23/12/2013

E delicioasa am ancercato de curiozitate

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/12/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/04/2014

Bun

(0) (0) Abuz
19/04/2014

E cea delicious

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Nu am facut dar asa face mama mea si e extraordinar

(0) (0) Abuz
14/01/2014

Bun si usor

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Acum il incerc

(0) (0) Abuz
19/12/2013

F bun

(0) (0) Abuz
11/07/2013

Aceasta reteta este foarte buna si o recomand la toata lumea!!

(0) (0) Abuz
30/04/2013

Suna bine si cred ca este delicios

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cozonaci mititei cu rahat
Cozonaci mititei cu rahat
6 porții
2h25m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cozonaci foarte pufosi
Cozonaci foarte pufosi
8 porții
2h45m
Dificil
4.6 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosUleiul din nuca de cocos - un aliment complexUleiul din nuca de cocos - un aliment complex

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: