Petitchef

Gem de cirese si visine

Desert
15 porții
3 ore
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 15
1 kg visine

1 kg cirese

1,5 kg zahar

100 ml apa

Preparare

  • Se spala visinele si ciresele, se scot simburii, cozile, si se desfac in 2 . Se pune zahar peste ele si se lasa sa stea asa 2-3 ore.
  • Apoi se pune apa la fiert ,se adauga zaharul si fructele cu zeama cu tot si se lasa la fiert pina se leaga zaharul si fructele ,iar lichidul scade ,fructele capatind un aspect lucios.
  • Se pun in borcane sterilizate si se pune cite o jumatate de aspirina deasupra. Se depoziteaza in camara sau la loc racoros.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Mini clafoutis cu cirese, fara gluten


Comentarii:

26/06/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/07/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
27/06/2011

Fructele au mult suc nu e nevoie de apa ,oricum pentru gem zaharul e prea mult.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gem de caise - Petitchef
Gem de caise - Petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Gem din cirese (de mai)
Gem din cirese (de mai)
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: