Petitchef

Khataif - Clatite arabesti umplute

Desi poate parea complicat este un desert usor de facut si foarte bun.

Desert
8 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Siropul de zahar:

Preparare

  • Pentru inceput am amestecat drojdia cu apa si zaharul si le-am lasat deoparte pentru cinci minute.
    In alt vas am amestecat toate ingredientele uscate si apoi am adaugat apa cu drojdie. Se bat bine cca 3 minute. Se adauga apa aromata, se amesteca din nou si apoi se strecoara pentru a avea o compozitie cat mai fina. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la crescut pentru o ora.
  • Dupa o ora compozitia noastra de clatite este gata asa ca puneti la incins o tigaie cu fundul gros si atunci cand este fierbinte turnati de la o departare de cca 15-20 cm un sfert de polonic din amestecul de clatite (tigaia va sta tot timpul pe foc). Discul care se formeaza va avea aproximativ 10 cm in diametru. Cand suprafata clatitei este aproape uscata si cu multe gauri se ia din tigaie si se acopera cu un prosop ca sa se evite uscarea. Daca marginile sunt uscate nu se mai pot lipi. Se procedeaza la fel cu urmatoarele pana se termina compozitia. Lasati clatitele sa se raceasca complet inainte de a le umple.
  • Umplutura:

    Clatitele pot fi umplute cu un amestec de stafide, mai multe feluri de alune, nuci, migdale, nuca de cocos care se leaga cu putin sirop de zahar sau unt topit. Sau pot fi umplute cu budinca de vanilie, dar in acest caz nu vor mai fi prajite in ulei sau date la cuptor.
  • Dupa ce le-am umplut pe toate se prajesc in ulei incins sau se dau la cuptor pana capata o culoare maro aurie. Daca au fost prajite cand se scot din ulei se pun pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de grasime.
  • Se face siropul de ahar.

    Se pune la fiert apa cu zaharul pentru 10 minute, se adauga vanilia, apa aromata si zeama de lamaie si se lasa la racit.

    Clatitele care acum s-au scurs de ulei si sunt reci se scufunda in acest sirop si se scot pe platoul de servire. Daca a mai ramas sirop se toarna peste ele la sfarsit


Poze

Khataif - Clatite arabesti umplute
Khataif - Clatite arabesti umplute - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

30/06/2013

Tqwgfq

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/04/2014

Mi-a atras atentia si clatitele arabesti dar sunt in dilema ca nu stiu cum poti sa lipesti marginile clatitei.dupa ce sunt preparate devin oarecum uscate si nu se lipesc.

(0) (0) Abuz
05/02/2014

...........

(0) (0) Abuz
04/09/2012

Super reteta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează