Lamingtons (prajitura cu glazura de ciocolata si nuca de cocos)

(4.49/5 - 143 voturi)
18 comentarii

Ingrediente

Pentru tort aveti nevoie de:
- 2 cani (280 g) faina alba
- 2 lingurite bicarbonat
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 cana (115 g) unt la temperatura camerei
- 3/4 cana (150 g) zahar
- 2 oua mari
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 cana (120 ml) lapte
Pentru glazura de ciocolata:
- 4 cani (450 g) zahar tos
- 1/3 cana (30 g) cacao
- 3 linguri (40 g) unt
- 1/2 cana (120 ml) lapte
Apoi nuca de cocos:
- 2 cani nuca de cocos

Preparare

Etapa 1

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se pregateste o tava de teflon(non stick) sau o tava normale (de aprox 20 cmX 20cm) data cu unt sau ulei (sa nu se prinda prajitura).

Etapa 2

Amestecati intr-un vas faina, bicarbonatul si sarea.
Cu mixerul amestecati untul si zaharul cam 3 minute in alt vas. Adaugati ouale, apoi esenta de vanilie si
apoi faina si laptele si amestecati pana se incorporeaza toate.

Etapa 3

Turnati in tava si dati la cuptor 25- 30 de minute sau pana inserati un cutit in prajitura si varful iasa curat.
Raciti apoi prajitura. Cand s-a racit taiati-o in cuburi de aprox 5 cm X 5 cm. Dati la frigider cam 2 ore.

Etapa 4

Intre timp faceti glazura de ciocolata, amestecand toate ingredientele la foc foarte mic. Folositi glazura cat e calda pentru o mai buna intindere.

Etapa 5

Pe o folie de aluminiu asezati bucatile de prajitura, turnati cate putina glazura apoi intoarceti bucatile pentru a le putea acoperi cu glazura pe toate partile.

Etapa 6

Intr-o fardurie puneti nuca de cocos. Dati bucatile glazurate prin nuca de cocos si apoi asezati pe o farfurie.Vor iesi aproximativ 16 bucati de prajitura.
Puteti servi asha cum sunt sau puteti forma un sandwich din doua bucati de prajitura intre care turnati crema de lamaie.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (18):

cristinastanescu, 11/04/2013

E prima prajitura ce am invatat sa o fac inca de pe vremea cand eram tanara adolescenta... deci imi voi aduce aminte intotdeauna de ea cu placere si cum nu am facut-o de mult (nu mai stiam nici unde am pus reteta) am de gand sa o fac din nou. Multumesc pentru reteta!

(0) (0) Abuz
09/08/2014

Pt crema de ciocolata, cantitatea de zahar este putin cam mare..am pus aproape doua cani si a iesit prea dulce.
Iar blatul nu a iesit deloc pufos(propun 4 oua in loc de doua, batute albusurile spuna, apoi adaugate galbenusurile cu zahar si restul)

(1) (0) Abuz
14/09/2016

Este foarte buna ideea, nu sunt de acord cu 2 lingurite de bicarbonat... este muuuult prea mult... 1 lingurita este suficient, sau un praf de copt! Am facut ceva asemanator si este foarte buna!

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Sssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrr

(0) (0) Abuz
26/11/2013

Faina de tot mai ales ka cocos imi place mult

(0) (0) Abuz
10/11/2012

Imi place si vreau sa mai primesc retete .

(0) (0) Abuz
05/04/2015

Multumesc Rețete bune si gustoase.

(0) (0) Abuz
05/05/2012

E f buna prajitura

(0) (0) Abuz
05/11/2012

Super Buna !!!!!!

(0) (0) Abuz
sandu veronica, 17/09/2016

Merita incercata

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

CROSTINI CU GORGONZOLA, NUCA SI MIERE


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Eclerele, tentatii dulciEclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale