- Home
- Rețete
- Retete cu ciocolata
- Marquise cu ciocolata
Marquise cu ciocolata
Marquise cu ciocolata este un desert fin, o combinatie intre un mousse concentrat de ciocolata si un parfait. Un desert rece delicios, cu preparare rapida si fara coacere.
Ingrediente
Numarul de porții: 10
150 gr unt
4 ou
75 gr zahar
2 foi de gelatina
fulgi de migdale
Materiale
tava de chec
folie alimentara
mixer electric
Preparare
- Puneti foile de gelatina in apa rece. Intr-un castron puneti ouale si zaharul si amestecati timp de 5-10 minute pana cand se omogenizeaza.
- Se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se adauga gelatina bine scursa si se amesteca pana se dizolva bine.
- Se toarna ciocolata peste amestecul de oua si zahar si se amesteca usor pana cand se omogenizeaza.
- Puneti folie alimentara in forma de chec si adaugati mousse-ul rezultat. Puneti in frigider cel putin 4 ore.
- Transferati pe un platou de servire. Indepartati cu grija folia alimentara si presarati cu fulgi de migdale.
- Gata!
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe
Comentarii:
Nici o legatura cu marchiza
Reteta prezentata nu are nici o legatura cu reteta de marchiza autentica la care nu se foloseste gelatina.