Petitchef

Tort de ciocolata, aniversar :)

Desert
6 porții
45 min
2 ore
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru blat:

350 g. ciocolata amaruie/lapte, rupta bucati

2 oua intregi

8 oua separate

350 g. zahar

200 g. migdale macinate


Pentru crema:

200 g. ciocolata alba, rupta bucati

200 g. unt nesarat

6 linguri frisca lichida

50 ml. lichior "Grand Marnier" (puteti inlocui cu rom alb sau coniac)


Pentru glazura:

200 g. ciocolata cu lapte, rupta bucati

250 g. unt nesarat

2 linguri de zahar pudra


Pentru fasia de ciocolata:

200 g. ciocolata amaruie/lapte

hartie pergament

Preparare

  • Tapetati cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile cu diametrul de 23 cm:Preincalziti cuptorul la semnul 3/170 grade C.Topiti ciocolata amaruie/lapte pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca.
  • Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul pana ce amestecul devine vascos si spumos:Tocati migdalele la robotul de bucatarie:Incorporati-le apoi impreuna cu ciocolata racita in amestecul de oua:Bateti albusurile spuma.
  • Incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri.
  • Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita:acoperiti-o apoi cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 de minute:Lasati blatul sa se raceasca complet pe un gratar metalic.
  • Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie:Amestecati pana cand ciocolata se topeste apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul:Frecati spuma untul, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita:Tineti crema cateva minute la frigider.
  • Taiati blatul in doua:Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece:Crema e o minunatie iar , ca s-o fac irezistibila mai adaugat inca o tableta de cioco alba.
  • Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra pana cand se topeste zaharul:Adaugati ciocolata topita la bain-marie:Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute:Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator:Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm. si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie/lapte la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata.

Poze

Tort de ciocolata, aniversar :), poza 1Tort de ciocolata, aniversar :), poza 2Tort de ciocolata, aniversar :), poza 3Tort de ciocolata, aniversar :), poza 4Tort de ciocolata, aniversar :), poza 5Tort de ciocolata, aniversar :), poza 6Tort de ciocolata, aniversar :), poza 7Tort de ciocolata, aniversar :), poza 8Tort de ciocolata, aniversar :), poza 9Tort de ciocolata, aniversar :), poza 10Tort de ciocolata, aniversar :), poza 11Tort de ciocolata, aniversar :), poza 12Tort de ciocolata, aniversar :), poza 13Tort de ciocolata, aniversar :), poza 14Tort de ciocolata, aniversar :), poza 15Tort de ciocolata, aniversar :), poza 16Tort de ciocolata, aniversar :), poza 17Tort de ciocolata, aniversar :), poza 18Tort de ciocolata, aniversar :), poza 19Tort de ciocolata, aniversar :), poza 20Tort de ciocolata, aniversar :), poza 21

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Tort cu mousse de ciocolata Petitchef


Comentarii:

10/04/2019

Nu inteleg, se face blatul pe baie de aburi sau doar trebuie pus un recipient cu apa in cuptor pe parcursul coacerii ?

(0) (0) Abuz
21/12/2014

E super misto pup

(0) (0) Abuz
09/07/2013

Super apetisant

(0) (0) Abuz
17/01/2013

Mi se pare ceva super

(0) (0) Abuz
25/12/2012

Foarte delicios

(0) (0) Abuz
18/11/2012

Frumos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort aniversar cu ciocolata si capsuni
Tort aniversar cu ciocolata si capsuni
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata
Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata
1 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleInvata sa topesti ciocolata ca un profesionistInvata sa topesti ciocolata ca un profesionist

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: