Petitchef

Tarta regilor-varianta mini

Gustări
12 porții
1 oră
25 min
Foarte ușor
Sa fii incoronat rege la inceputul anului este o traditie in Franta.Tarta regilor este servita in toata luna ianuarie, dar in mod deosebit in seara de 5, cand se celebreaza cea de-a 12-a zi de la Craciun. Noi am ales o varianta mini, usor de facut si apreciata si de cei mici.

Ingrediente

Numarul de porții: 12
2 aluaturi de foietaj

120 gr pudra de migdale

100 gr zahar

2 oua

50 de gr unt moale

50 gr pepite de ciocolata

1 galbenus

Materiale

forma de taiat fursecuri cu diametrul de 6 cm
bete de frigarui

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta regilor-varianta mini
    Desfaceti aluatul de foietaj si taiati cercuri cu ajutorul formei de taiat biscuiti.
  • Etapa 2 - Tarta regilor-varianta mini
    Aranjati jumatate din cercurile de aluat pe o tava cu hartie de copt si fixati bine cate un bat de frigaruie, apasand usor.
  • Etapa 3 - Tarta regilor-varianta mini
    Se amesteca untul cu ouale, apoi se adauga zaharul.
  • Etapa 4 - Tarta regilor-varianta mini
    Apoi adaugati pudra de migdale si terminati cu pepitele de ciocolata.
  • Etapa 5 - Tarta regilor-varianta mini
    Puneti 1 lingura din crema de migdale in centrul fiecarui cerc de aluat, apoi acoperiti cu un al doilea cerc de aluat. Apasati bine pe margini.
  • Etapa 6 - Tarta regilor-varianta mini
    Ungeti fiecare aluat cu galbenus, apoi trasati modele folosind varful unui cutit.
  • Etapa 7 - Tarta regilor-varianta mini
    Coaceti 25 min la 180°C.
  • Etapa 8 - Tarta regilor-varianta mini
    Gata!

Video

YouTube


Comentarii:

03/02/2018

Foarte interesant

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Tarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: