Petitchef

Caietul de retete. reteta de weekend. tort regal

Desert
4 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
PT BLAT (din cartea Elenei Pridie)

100 g unt de migdale

100 g cocos mixat fin

2 lg miere

PT CREMA DE FRUCTE

0 mana buna capsune inghetate

2 g miere

PT FRISCA (de pe blogul Carmellei)

1 cana caju crud

1 cana lapte de cocos (preparat astfel: 1 cana fulgi de cocos se mixeaza cu 3 cani apa; se strecoara iar pulpa se pastreaza pt alte preparate delicioase)

3 lg miere

1 lg suc de lamaie

1 lg esenta de vanilie

1 praf de sare

1/2 cana unt de cocos topit pe bain-marie

1 lg lecitina pudra

Preparare

  • Incepem prin a prepara frisca: mixam intai nuca de caju pana rezulta o faina fina. Adaugam apoi restul ingredientelor, cu exceptia untului de cocos si a lecitinei. Mixam bine si adaugam la urma lecitina si untul. Mai mixam pt a le incorpora. Va rezulta o compozitie lichida insa o vom da la rece pana ne ocupam de blat si de crema de fructe. Frisca se va mai ingrosa la rece.
  • Untul de migdale se prepara din migdale fara coaja (daca nu gasiti la magazin le puteti curata de coaja si acasa, turnand apa calda peste ele, lasandu-le asa 15 minute si apoi curatandu-le usor; lasati sa se usuce bine dupa curatare) care se dau la blender pana rezulta o faina fina, se adauga putina apa si se mixeaza pana rezulta o pasta asemanatoare untului de arahide.
  • Acest unt se amesteca cu cocosul mixat fin si cu mierea. Va rezulta un aluat lipicios.
    Intindem acest aluat intr-o tava cu diametrul de 22 cm. Nivelam in strat uniform.
    Capsunele inghetate se trec printr-un jet de apa calda si se paseaza la blender impreuna cu mierea. Se toarna peste blat. Se da tava la congelator timp de 15-20 minute, cat sa se inchege crema de capsune.
  • Se scoate tava afara, se toarna frisca, se niveleaza si se da la congelator cateva ore, pana tortul se intareste.
    Se scoate afara inainte cu 20-25 minute de servire, pentru ca sa apuce sa se dezghete si compozitia sa devina cremoasa. Se orneaza cu nuca de cocos, capsune uscate etc.
  • Este foarte cremos si aromat. Blatul aduce la gust cu Rafaelo iar frisca si crema de capsuni il completeaza ideal! Daca il veti prepara nu are rost sa va mai explic de ce se neumeste regal
L Lifestyle blog

Poze

Caietul de retete. Reteta de weekend. Tort regal, poza 1
Caietul de retete. Reteta de weekend. Tort regal, poza 2
Caietul de retete. Reteta de weekend. Tort regal, poza 3



Comentarii:

16/02/2013

Like

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Caietul de retete: tarte cu pere si mere
Caietul de retete: tarte cu pere si mere
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Caietul de retete: reteta de weekend. pateu de spanac
Caietul de retete: reteta de weekend. pateu de spanac
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2h12m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriPeștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.