Petitchef

Mucenici moldovenesti - de post

Desert
6 porții
40 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
700 g faina

100 g zahar

2 linguri miere de albine

50 g margarina

4 linguri ulei

25 g drojdie proaspata

300 ml apa

coaja rasa de lamaie si portocala

zahar vanilat


Sirop :

1 lingurita de zahar

4 linguri de apa

amestecate pana se topeste zaharul

miere de albine

nuca prajita si macinata

zahar vanilat

Preparare

  • Fierbem zaharul, mierea , zaharul vanilat si coaja rasa de citrice. Dam deoparte si lasam sa se raceasca .
  • Topim margarina cu uleiul, lasam sa se raceasca. Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam si o lingurita de zahar, lasam sa dospeasca 10-15min.
  • Intr-un vas, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, punem drojdia si incepem sa framantam, adaugand pe rand siropul cu zahar si margarina topita. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu folie alimetara si lasam la crescut, intr-un loc ferit de curenti.
  • Dupa ce a crescut,scoatem aluatul pe masa unsa . Framantam putin pana scoatem aerul din aluat, apoi il impartim in 14 bucati .
  • Luam fiecare bucatica si o facem un rulou lung il impartim in jumatate apoi il impletim, formam un cerc pe care il rasucim in forma cifrei 8.
  • Tapetam o tava cu hartie de copt , asezam mucenici, si ii mai lasam sa creasca inca 20min. II ungem cu siropul de zahar si ii dam la cuptor 30min. la foc potrivit (180*).
  • Dupa ce se racesc putin ii ungem cu miere de albine, apoi ii trecem prin nuca . Presaram zahar vanilat pe deasupra si

Poze

MUCENICI MOLDOVENESTI - DE POST, poza 1MUCENICI MOLDOVENESTI - DE POST, poza 2MUCENICI MOLDOVENESTI - DE POST, poza 3MUCENICI MOLDOVENESTI - DE POST, poza 4MUCENICI MOLDOVENESTI - DE POST, poza 5MUCENICI MOLDOVENESTI - DE POST, poza 6MUCENICI MOLDOVENESTI - DE POST, poza 7MUCENICI MOLDOVENESTI - DE POST, poza 8MUCENICI MOLDOVENESTI - DE POST, poza 9MUCENICI MOLDOVENESTI - DE POST, poza 10MUCENICI MOLDOVENESTI - DE POST, poza 11MUCENICI MOLDOVENESTI - DE POST, poza 12


Comentarii (35):

09/03/2015

Imi place ff mult aceasta reteta dar si altele ce leam facut

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/03/2015

Prea dlicios!! :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/03/2014

Au fost ffffffff buni, am facut si azi, ca ma rugat cumatra mea.au fost fffffffffffffffffff pufosi si buni.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/03/2014

Perfecti!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/03/2015

FOARTEFRUMOASA

(0) (0) Abuz
12/03/2014

Superrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
09/03/2014

Extraordinar de buni multumesc

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Foarte frumos

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Imi aduc aminte de sfintisorii facuti de soacra mea(ea ii facea de dulce) vreau sa-i fac maine

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Foarte buna reteta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mucenici moldovenesti - de post
Mucenici moldovenesti - de post
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
6 porții
1h40m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Si noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?Retete de postRetete de post9 martie - Focul echinoctial de Mucenici sau Focul Sfintilor9 martie - Focul echinoctial de Mucenici sau Focul Sfintilor

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: