Negresa

(4.54/5 - 2239 voturi)
264 comentarii

Negresa ca la mama acasa

Ingrediente

250g margarină
500g zahăr
5 linguri de cacao
1 cană lapte
4 ouă
200g făină
1 plic praf de copt
1 ciocolată cu lapte
migdale

Preparare

Etapa 1

Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă peste margarină zahărul, laptele şi cantitatea de cacao (se poate pune chiar mai multă decât am pus eu, în funcţie de cât de amăruie vreţi să fie prăjitura). Se pune oala pe foc şi se lasă să fiarbă până când se topesc margarina şi zahărul. Din acest amestec, se pun de-o parte într-un castronel aproximativ 15 linguri, pentru ca veţi avea nevoie de o glazura delicioasă la final. Se lasă la răcit în timp ce pregătiţi restul de compoziţie.

Etapa 2

Se bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu praful de copt, iar apoi se incorporeaza in sosul caldut impreuna cu galbenusurile, amestecand in continuu cu un mixer.

Etapa 3

La final, incorporati albusurile, amestecand de jos in sus, pana obtineti un aluat omogen.

Etapa 4

Tapetati cu faina o tava de prajituri si coaceti negresa la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. Pentru a vedea daca este coapta, incercati-o cu o scobitoare; daca scobitoarea este curata, atunci o puteti scoate din cuptor.

Etapa 5

Pentru prepararea glazurii amestecati la foc mic sosul de ciocolată păstrat la început, cu jumătate de ciocolată cu lapte. Glazura este gata atunci cand ciocolata s-a topit complet.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (264):

31/01/2014

La ingrediente scrie 1 ciocolata cu lapte si la prepararea glazuri scrie ,,o jumate de ciocolata ,, ce sa intelegi.........
Migdalele sint pomenite la ingrediente iar la preparare nimic .
Da trebuie sa ne folosim mintea ,maruntite se pot presara deasupra glazurei ,am complectat eu reteta ,pofta buna....

(0) (0) Abuz
16/05/2014

Este pentru prima data cand fac o prajitura dupa prima reteta gasita si rau am facut. A iestit un kkt. Am irosit ingredientele aiurea. Ramane necoapta ca are prea putina faina, ca sa nu mai zic ca e dulce de iti ies creierii!

(0) (0) Abuz
09/11/2015

09 Nov.2015 - Reteta ar fi buna daca nu s-ar folosi margarina. Si zahar este prea mult. Am facut aceasta prajitura dar am pus unt si numai 400 gr. zahar.. O seara buna !

(1) (0) Abuz
30/11/2014

Super reteta! Mercik frumos! Prima data am facut negresa, dar! sotul meu ( care e foarte critic la prajituri) a zis sa pastrez reteta! Sa fie ceva " in familie"!

(0) (0) Abuz
26/06/2013

E foarte buna aceasta reteta o iubesc :x:x:x:x:x cea mai buna reteta si fica mea de doar 9 ani o face singura fara ajutor doar la cuptior super reteta vravo lor

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
28/08/2013

Este foarte buna am incercat-o si eu.. Eu am lasat sosul sa se raceasca si apoi am adaugat galbenusurile; iar pese glazura am pus cocos . este super..

(0) (0) Abuz
09/11/2014

Nu stiu cum nu a iesit la unele persoane insa eu am facut pt prima data si a iesit negresa f buna dupa aceasta reteta bine cu unele mici ajustari.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
16/10/2012

Arata bine sa vedem cum va fi cand se raceste, si inca ceva a crescut mai tare pe mijloc si cand am infipt scobitoarea sa lasat nu inteleg de ce

(0) (0) Abuz
18/02/2014

Usor de realizat,dar delicioasa
eu am pus deoparte vreo 20 de linguri de amestec pt glazura in care am adaugat o ciocolata intreaga(100g)

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
31/01/2014

Presara si putina nuca prajita usor si tocata sau nuca de cocos si va fi si mai buna.multumesc de reteta chiar nu o mai gaseam

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Negresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale