Petitchef

Negresa cu mascarpone

Desert
4 porții
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
150 g ciocolata amaruie

125 g unt

2 oua

100 g zahar

100 g faina

1/4 lingurita praf de copt


cacao dulce

oua mici de ciocolata umplute cu crema de lapte

Preparare

  • Se da mascarponele pentru cateva minute la congelator.Se topeste ciocolata impreuna cu untul la foc mic.
  • Se lasa deoparte sa se raceasca complet.Intre timp se bat ouale spuma cu un praf de sare si zahar.
  • Se incorporeaza ciocolata topita, urmata de faina cernuta impreuna cu praful de copt.Se tapeteaza cu hartie cerata o tava mica si se varsa compozitia.
  • Se adauga cu lingurita mascarponele, astfel incat la final sa putem taia prajitura patrate care sa aiba in mijloc inima de mascarope, si se imping putin cu lingurita in aluat.
  • Se coace 30 de minute la 180 C.Se scaote si se lasa sa se raceasca.
  • Se pudreaza cu cacao si cat inca este calduta se aseaza deasupra fiecarei gropite cu mascarpone un ou de ciocolata, care se va topi.Se serveste putin calduta sau rece.

Poze

Negresa cu mascarpone, poza 1
Negresa cu mascarpone, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post
Negresa de post
5 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa cu ciocolata si glazura
Negresa cu ciocolata si glazura
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Negresa cu zmeura si inghetata
Negresa cu zmeura si inghetata
8 porții
1h30m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Negresa cimitir Halloween
Negresa cimitir Halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Negresa cu Kit Kat ®
Negresa cu Kit Kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa fara unt
Negresa fara unt
6 porții
35 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.