Tort belcolade

De Alexa
(4.67/5 - 86 voturi)
11 comentarii

  • Tort Belcolade
  • Tort Belcolade, Poza 2
  • Tort Belcolade, Poza 3
  • Tort Belcolade, Poza 4
  • Tort Belcolade, Poza 5
  • Tort Belcolade, Poza 6
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
60 min
Gătire:
30 min
Gata în:
1 h, 30 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 1 plic Crem Ole ciocolata
Pentru mousse de vanilie:
- 600 g ciocolata alba
- 1050 ml smantana dulce
- 2 plicuri intaritor frisca
- 30 g gelatina
- 20 ml esenta vanilie
Pentru umplutura:
- 200 g ciocolata amaruie
- 200 ml smantana dulce
- 200 g visine din compot

Preparare

Etapa 1

Se prepara intai blatul, albusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand in continuu iar la final Crem Ole de ciocolata. Se unge tava cu putin ulei se pune compozitia si se da la foc mic 15 minute.

Etapa 2

Separat gelatina se pune la inmuiat in 200 ml apa rece. 450 ml de smantana dulce se pune intro craticioara la incalzit impreuna cu esenta de vanilie, se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca pana aceasta din urma se topeste.

Etapa 3

Se lasa la racit si cand ajunge la o temperatura usor de suportat la mana se incorporeaza in crema gelatina, amestecand in continuu. se da la frigider sa se raceasca bine de tot. Separat se bat cei 600 ml smantana dulce cu intaritorul pentru frisca, si cand crema este foarte rece se incorporeaza in ea incet de sus in jos frisca.

Etapa 4

Ciocolata amaruie se topeste la microunde se incorporeaza in ea smantana si se amesteca bine, apoi se lasa la racit. Cand toate cremele sunt racite se incepe montarea tortului. Pe fundul unei forme de tor se aseaza folie din plastic, se toarna apoi mousse de vanilie in strat de aproximativ doua degete, apoi cu ajutorul unei seringi pentru ornat se traseaza cu crema de ciocolata amaruie bastonase, intre bastonase se pun visine fara samburi din compot.

Etapa 5

Deasupra se pune din nou mousse de vanilie si la final foaia de blat. Se strange folia de plastic la margini si se da la rece. Se tine aproximativ 6 ore apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinte. Si pentru ca azi 30 iunie este ziua Brianei, facut un mini tort si pentru colegele mele de birou.

Întrebări:



De Alexa





Punctează această reţetă:

Comentarii (11):

19/10/2011

Sau trebuie sa folosesc frisca lichida in loc de smantana dulce pentru ca smantana nu am reusit sa o bat

(0) (0) Abuz
29/09/2013

Vreau si eu sa fac de ziua fetitei mele in decembrie

(0) (0) Abuz
26/07/2014

Cat de mare este tava ? dimensiunile ei ?

(0) (0) Abuz
26/07/2013

Foarte bun si spornic

(0) (0) Abuz
corvin_d2013
corvin_d2013, 01/03/2013

Super !!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Este foarte buna

(0) (0) Abuz
20/03/2015

Foarte bun

(0) (0) Abuz
24/02/2014

MINUNATA!

(0) (0) Abuz
03/02/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Tort cu capsune


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale