Petitchef

Reine de Saba

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru glazura :

Preparare

  • Reteta necesita putina migala la preparare, de aceea nu ma voi lungi prea mult in explicatii:
    Migdalele ( cele 50 g) se rasnesc impreuna cu 50 g zahar in robotul de bucatarie pana cand rezulta o pulbere fina.
  • Ciocolata se pune sa se topeasca la bain marie impreuna cu doua linguri de Amaretto. Ainlocuit cu cafea, se poate inlocui si cu ness.
  • In timpul cat se raceste ciocolata se pregateste o forma de tort, tapetandu-se cu hartie de copt. E indicat sa se foloseasca o forma mai mica, de circa 20 cm diametru.
  • Separat, untul se bate spuma cu 65 g zahar si apoi se adauga galbenusul si sarea, amestecul de ciocolata racit si praful de migdale. Se amesteca pana la omogenizare si se incorporeaza faina.
  • Albusul se bate spuma cu restul de zahar ( 35 g) si se adauga peste compozitia de ciocolata amestecand foarte usor, pe verticala.
  • Se toarna in forma de copt si se introduce la cuptor pentru circa 25 minute la foc mediu. Secretul acestei retete este ca miezul sa nu fie foarte bine copt ci sa ramana putin umed, dand senzatia de umplutura de ciocolata.
  • La prima mea incercare am folosit o forma de tort mult prea mare, iar prajitura s-a copt prea bine. La a doua incercare miezul a ramas putin cremos si diferenta de gust a fost fantastica. Dupa ce s-ascos din cuptor, se lasa la racit apoi se prepara glazura : cicolata si untul se topesc la bain marie si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la rece pana incepe sa se intareasca si apoi se acopera tarta uniform. Se orneaza cu migdale.


Poze

Reine de Saba
Reine de Saba - poza 2
Reine de Saba - poza 3
Reine de Saba - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

PAUL, 01/04/2022

Wow!

(0) (0) Abuz
mara_p2018, 12/02/2019

Alte gusturi...

(0) (0) Abuz
07/03/2013

Super

(0) (0) Abuz
15/08/2012

Sunt chef bucatar de 12 ani si am lucrat cu buatari Francezi dar prajitura asta imi place foarte mult desi imi pare cunoscuta am sa o fac .Multumesc Oana pt efortul depus in care ai tradus reteta.CRISTIAN....

(1) (0) Abuz
04/04/2012

Am facut reteta,ai gresit putin la cantitati,trebuia 115g unt,115g ciocolata si 82 de grame de faina,eu am transformat exact cantitatile,oricum felicitari,retetele juliei sunt extraordinare,a fost o adevarata maestra a artei culinare,practic ea le-a deschis orizontul gatitul americancelor.

(0) (0) Abuz
03/03/2012

FOARTE BUNA ,,,,,,,,,,FOARTE BUNA!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta regilor-varianta mini
Tarta regilor-varianta mini
12 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Opéra-desertul suprem
Opéra-desertul suprem
10 porții
2 h 8 m
Dificil
3.8 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta iepuras cu oua de ciocolata
Tarta iepuras cu oua de ciocolata
10 porții
2 h 12 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează