Petitchef

Cheesecake cu lichior de cafea

Desert
8 porții
15 min
6 ore
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:

1. 250 gr crema Quark

2. 250 gr crema mascarpone

3. 150 ml lichior crema de cafea Angelli

4. 150 ml smantana lichida (pentru frisca)

5. 140 gr zahar fin

6. 2 oua

7. 5 linguri de apa rece si 15 gr de gelatina

8. esenta de cafea


Pentru jeleu:

1. o lingurita cu varf de gelatina

2. 150 de ml de cafea tare, proaspat preparata

3. 3 lingurite de zahar

Blatul este identic cu cel al cheesecake-ului de ciocolata, se prepara ca atare si se aseaza la fel in forma, apoi se baga la frigider in rastimpul in care te ocupi de crema.

Preparare

  • Cu siguranta cel mai cremos cheesecake si elegant preparat pana acum, ti-l recomand intr-o zi calduroasa. Aproape ca o inghetata topita, cu gust de cafea, un desert pe care cei mici probabil nu-l vor gusta, dar adultii deja familiarizati cu aroma cafelei il vor aprecia cu siguranta.
    Prima data i l-am pregatit unei prietene pentru o petrecere si nu am rezistat sa nu-l repet la cateva zile distanta. Reteta originala, din GoodFood era cu Baileys in loc de cafea, insa pe mine m-a inspirat lichiorul de cafea Angelli, la drept vorbind, si mult mai accesibil ca pret. In functie de posibilitati si imbold de moment, poti asadar, modifica fin gustul acestui cheesecake.


    Gelatina o pui la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. O lasi aprox. 5 min, apoi o pui la bain-marie pana cand gelatina se topeste si devine limpede (eu am pus-o direct pe foc foarte mic, numai cateva secunde, amestecand. Atentie sa nu fiarba!). Intre timp mixezi bine Quark-ul, mascarponele, lichiorul, gelatina, smantana lichida si esenta de cafea. Bati cele doua oua cu zaharul fin si le incorporezi in crema, mixezi cat sa devina amestecul spumos si cremos. Toata compozitia o torni peste blat si lasi totul la frigider macar 3 ore, pana cand se intareste.

    Apoi prepari jeleul, din cafeaua proaspat facuta si racita, amestecata cu zaharul si gelatina preparata ca mai sus dar in numai 2 linguri de apa. Torni cu grija peste prajitura si lasi la rece peste noapte. Pofta buna!

Poze

Cheesecake cu lichior de cafea, poza 1Cheesecake cu lichior de cafea, poza 2Cheesecake cu lichior de cafea, poza 3



Comentarii:

Captain Cook, 20/10/2011

Exceptionala! Cea mai fina prajitura din cate am mancat!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu ciocolata si cafea
Cheesecake cu ciocolata si cafea
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cheesecake cu lichior
Cheesecake cu lichior
8 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Cheesecakes vegan
Cheesecakes vegan
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake japonez
Cheesecake japonez
8 porții
50 min
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaDulciuri cu cafeaDulciuri cu cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: