Petitchef

Prajitura ?Opera?

Desert
6 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Inceput prin a separa albusurile de la 10 oua pe care pus deoparte, impreuna cu 4 galbenusuri si cu cele 2 oua ramase , pentru prepararea blatului. preferat sa incep cu prepararea cremelor, deoarece necesita un timp mai mare de racire decat blatul.
  • Pentru crema bavareza am folosit: 240 ml lapte, 90 g zahar, 3 galbenusuri, o fiola de esenta de vanilie, 5 g gelatina, 170 g ciocolata amaruie, 360 ml smantana pentru frisca.
  • Amestecat zaharul cu laptele si pus la foc mic pana aproape de punctul de fierbere, apoi turnat treptat peste galbenusurile mixate in prealabil intr-o craticioara, amestecand continuu.
  • Pus craticioara pe bain marin, amestecand in continuare pana cand crema s-a ingrosat putin. Turnat crema intr-o cana mare , umpland-o pana la jumatate ( atat vom folosi din ea).
  • Cat timp s-a racorit putin, pus la inmuiat 3 foi de gelatina ( 5 g ) Lasat putin sa se racoreasca, apoi am adaugat o fiola de esenta de vanilie si gelatina stoarsa. Amestecat bine pana la omogenizarea completa.
  • Mixat smantana pana cand a capatat consistent unei crème ( deci nu pana la stadiul de frisca).Peste ciocolata topita pe baie de aburi si luata apoi de pe foc, am adaugat crema cu gelatina, amestecand bine ( nu e recomandabil sa lasati vasul pe foc, gelatina se poate altera si crema nu se va mai intari), apoi smantana batuta, continuant sa amestec pana cand s-a omogenizat.
  • Lasat sa se raceasca, apoi pus in frigider.
    Pentru crema de cafea am folosit: 25g apa+ o lingura, 3 plicuri mici de ness decafeinizat, 140 g zahar, 3 galbenusuri, 225 g unt topit nessul intr-o lingura de apa fierbinte.Apa si zaharul pus la foc si am obtinut un sirop pe care turnat fierbinte peste galbenusuri in timp ce le mixam. Continuat sa mixez pana cand s-au racit, apoi am adaugat treptat untul si la sfarsit nessul dizolvat. Am pus crema la frigider. reusit sa fac poza cremei de cafea, dar culoarea si consistenta de va vedea la pasii ansamblarii.


Poze

Prajitura ?Opera?
Prajitura ?Opera? - poza 2
Prajitura ?Opera? - poza 3
Prajitura ?Opera? - poza 4
Prajitura ?Opera? - poza 5
Prajitura ?Opera? - poza 6
Prajitura ?Opera? - poza 7
Prajitura ?Opera? - poza 8
Prajitura ?Opera? - poza 9
Prajitura ?Opera? - poza 10
Prajitura ?Opera? - poza 11
Prajitura ?Opera? - poza 12
Prajitura ?Opera? - poza 13

Întrebări:




Comentarii:

22/05/2016

Cam neclara explicarea ,plus ca s-a omis partea cu montarea ,ceea ce mi se pare destul de important,,se pierde din frumusetea si bunatatea ei cu asa explicatii incomplete

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Stroganoff – Opera de arta culinara Stroganoff – Opera de arta culinara Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează