Petitchef

Prajitura ?opera?

Desert
6 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
4 blaturi si 3 tipuri de crema

bavareza,

cafea si ganache si sirop.

12 oua

550 g zahar

140 g faine

240 ml lapte

110 g migdale macinate

340 g ciocolata amaruie

500 ml smantana pentru frisca

225 g unt

3 plicuri de ness decafeinizat

o fiola esenta vanilie

o fiola esenta rom

5 g gelatina

o lingurita de praf de copt.

Preparare

  • Inceput prin a separa albusurile de la 10 oua pe care pus deoparte, impreuna cu 4 galbenusuri si cu cele 2 oua ramase , pentru prepararea blatului. preferat sa incep cu prepararea cremelor, deoarece necesita un timp mai mare de racire decat blatul.
  • Pentru crema bavareza am folosit: 240 ml lapte, 90 g zahar, 3 galbenusuri, o fiola de esenta de vanilie, 5 g gelatina, 170 g ciocolata amaruie, 360 ml smantana pentru frisca.
  • Amestecat zaharul cu laptele si pus la foc mic pana aproape de punctul de fierbere, apoi turnat treptat peste galbenusurile mixate in prealabil intr-o craticioara, amestecand continuu.
  • Pus craticioara pe bain marin, amestecand in continuare pana cand crema s-a ingrosat putin. Turnat crema intr-o cana mare , umpland-o pana la jumatate ( atat vom folosi din ea).
  • Cat timp s-a racorit putin, pus la inmuiat 3 foi de gelatina ( 5 g ) Lasat putin sa se racoreasca, apoi am adaugat o fiola de esenta de vanilie si gelatina stoarsa. Amestecat bine pana la omogenizarea completa.
  • Mixat smantana pana cand a capatat consistent unei crème ( deci nu pana la stadiul de frisca).Peste ciocolata topita pe baie de aburi si luata apoi de pe foc, am adaugat crema cu gelatina, amestecand bine ( nu e recomandabil sa lasati vasul pe foc, gelatina se poate altera si crema nu se va mai intari), apoi smantana batuta, continuant sa amestec pana cand s-a omogenizat.
  • Lasat sa se raceasca, apoi pus in frigider.
    Pentru crema de cafea am folosit: 25g apa+ o lingura, 3 plicuri mici de ness decafeinizat, 140 g zahar, 3 galbenusuri, 225 g unt topit nessul intr-o lingura de apa fierbinte.Apa si zaharul pus la foc si am obtinut un sirop pe care turnat fierbinte peste galbenusuri in timp ce le mixam. Continuat sa mixez pana cand s-au racit, apoi am adaugat treptat untul si la sfarsit nessul dizolvat. Am pus crema la frigider. reusit sa fac poza cremei de cafea, dar culoarea si consistenta de va vedea la pasii ansamblarii.

Poze

Prajitura ?Opera?, poza 1Prajitura ?Opera?, poza 2Prajitura ?Opera?, poza 3Prajitura ?Opera?, poza 4Prajitura ?Opera?, poza 5Prajitura ?Opera?, poza 6Prajitura ?Opera?, poza 7Prajitura ?Opera?, poza 8Prajitura ?Opera?, poza 9Prajitura ?Opera?, poza 10Prajitura ?Opera?, poza 11Prajitura ?Opera?, poza 12Prajitura ?Opera?, poza 13



Comentarii:

22/05/2016

Cam neclara explicarea ,plus ca s-a omis partea cu montarea ,ceea ce mi se pare destul de important,,se pierde din frumusetea si bunatatea ei cu asa explicatii incomplete

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Prajitura opera alba
Prajitura opera alba
6 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura capsunica
Prajitura capsunica
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: