Petitchef

Tort cappuccino

Desert
8 porții
25 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
150 g unt, topit

275 g buscuiti digestivi, pisati

1/4 lingurita de scortisoara

22 g gelatina praf

3 linguri de apa rece

2 oua, separate

120 g zahar brun

120 g ciocolata neagra, tocata

175 ml cafea espresso, fierbinte

400 ml smantana de patiserie

scortisoara macinata, pentru ornat

Preparare

  • Se amesteca untul cu biscuitii si scortisoara. Se rastoarna mixtura intr-o forma rotunda, cu fund detasabil, de 20 cm diametru si se preseaza bine, ca sa formeze un blat ferm si de grosime uniforma. Se lasa sa se raceasca.
  • Se pune apa intr-un castron termorezistent si se presara gelatina deasupra. Se lasa sa se inmoaie 5 minute, apoi se pune castronul intr-o cratita cu apa fierbinte si se amesteca pana ce se mixtura de gelatina se face lichida.
  • Se bat galbenusurile de ou cu zaharul, pana se obtine o mixtura groasa. Se pune ciocolata intr-un castron, impreuna cu cafeaua fierbinte, si se amesteca pana se topeste.
  • Se adauga amestecul la mixtura de ou si se gateste la foc mic, intr-o craticioara, timp de 1-2 minute, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se lasa pana ce incepe sa se fixeze, amestecand ocazional.
  • Se bat 150 ml de smantana pana ce se ingroasa. Se bat albusurile pana ce se intaresc. Se incorporeaza frisca in mixtura de cafea, urmata apoi de albusuri. Se toarna mixtura peste baza de biscuiti si se raceste minim 2 ore, la frigider.
  • Inainte de a se servi, se scoate tortul din frigider si se transfera pe un platou. Se taie felii. Se bate smantana ramasa si se adauga pe fiecare felie cate 1 lingura de frisca. Se orneaza cu scortisoara macinata.



Comentarii (23):

29/12/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
petcu_d2013
petcu_d2013, 09/09/2018

O voi incerca chiar acum!Multumesc mult!Cred ca este excelenta!!!

(0) (0) Abuz
01/01/2017

Pare interesanta ,aspectuoasa si cred ca si foarte buna.Nicol Gera Germania.

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 01/01/2017

Neinteligibila reteta

(0) (0) Abuz
14/08/2015

Usoara, rapida si gust perfect!...

(0) (0) Abuz
14/05/2015

Pare simpla si delicioasa. Abia astept sa o incerc.

(0) (0) Abuz
12/05/2015

Dacă torni gelatina într-o compoziție abia luată de pe foc gelatina nu mai încheagă. Biscuiții trebuie sfărâmați. Nu contați pe știința cititorilor

(1) (1) Abuz
andreescu_c2015
andreescu_c2015, 12/05/2015

Foarte explicita si destul de simpla!

(0) (0) Abuz
11/05/2015

Delicios

(0) (0) Abuz
costi1960
costi1960, 11/05/2015

"Dificultate: Foarte ușor" ?!?!?

(3) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort eclair cu cappuccino si caramel
Tort eclair cu cappuccino si caramel
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort eclair cu cappuccino si caramel
Tort eclair cu cappuccino si caramel
8 porții
1h30m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu fructe și cappuccino
Tort cu fructe și cappuccino
15 porții
7 ore
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: