Petitchef

Prajitura amandina

Desert
1 porții
60 min
35 min
Dificil
Amandinele si savarinele erau intotdeauna in topul preferintelor cand tata ne ducea la cofetarie. Veti petrece ceva timp in bucatarie sa preparati aceasta prajitura dar va garantez ca se va manca in timp record.

Ingrediente

Numarul de porții: 1

BLAT:

-6 oua

6 linguri zahar

2 linguri ulei

1 lingura apa

6 linguri faina

2 linguri cacao

1 praf de copt


CREMA:

300 g ciocolata amaruie

300 ml frisca lichida


SIROP:

200 ml apa

5 linguri zahar

esenta rom (eu am pus o lingura cognac ca nu am avut esenta de rom)


FONDANT:

300 g zahar

150 ml apa

2 linguri miere de albine

2 linguri cacao

Preparare

  • BLATUL:

    Pentru inceput se prepara blatul. Separati ouale apoi mixati galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

    Amestecati faina cu cacao si praful de copt apoi incorporati-o in amestecul de galbenusuri.
    Mixati albusurile pana devin pufoase si lucioase apoi puneti-le peste galbenusuri si amestecati cu o spatula de jos in sus.

    Tapetati o tava de cuptor (30X20 cm) cu hartie de copt si turnati compozitia. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C/gaz 4 pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
    Cand blatul este gata scoateti din cuptor, ridicati din forma si puneti deoparte. Lasati sa se raceasca complet.

    Cand blatul s-a racit, taiati pe jumatate.
  • SIROP:

    Puneti la fiert apa cu zaharul si esenta de rom, lasati pe foc mic pana se topeste zaharul. Insiropati blaturile cu siropul obtinut.
  • CREMA:

    Puneti ciocolata cu frisca lichida intr-o cratita pe foc mic. Cand ciocolata s-a topit luati de pe foc si lasati sa se raceasca apoi mixati pana ce crema devine pufoasa.

    Puneti crema peste o foaie de blat apoi asezati a doua foaie deasupra, usor sa nu se rupa. Pastrati putina crema pentru decor daca doriti.
  • GLAZURA:

    Trebuie sa recunosc ca a trebuit sa fac glazura de doua ori caci prima oara nu am lasat-o pe foc indeajuns. Pentru inceput puneti un vas la frigider (eu am folosit un castron din sticla) apoi intr-o cratita puneti apa si turnati zaharul in mijloc.

    Lasati pe foc mic pana ce zaharul se topeste si obtineti un sirop grosut (cam 12-15 minute). Picurati putin din siropul obtinut intr-un pahar cu apa rece si daca se formeaza mici bilute pe fundul paharului inseamna ca este gata. Adaugati mierea si luati de pe foc.

    Turnati siropul in vasul rece de la frigider si mixati pana ce incepe sa se ingroase si se albeste.
  • Dupa ce ati asamblat prajitura taiati in cuburi de marime potrivita.

    Puneti glazura pe baie de aburi adaugati 1-2 linguri de apa si amestecati pana devine fluid apoi adaugati cacao si amestecati bine.

    Turnati cate o lingura din glazura obtinuta peste fiecare prajitura, apoi am facut cate o avelina din crema pastrata pe fiecare amandina.

    POFTA BUNA!!!

Poze

Prajitura Amandina, poza 1Prajitura Amandina, poza 2Prajitura Amandina, poza 3Prajitura Amandina, poza 4Prajitura Amandina, poza 5Prajitura Amandina, poza 6Prajitura Amandina, poza 7



Comentarii (48):

atena_p2014
atena_p2014, 14/03/2017

Cu blatul asta lucrez mereu cand am nevoie de blat de cacao.Eu il fac putin diferit.Pun 2 linguri de faina si 4 linguri de cacao si nu pun apa.Restu e la fel.Iese f.fin,bun pt.un tort daca il fac rotund,sau pt.prajitura,rulada si le umplu cu crema dorita.Pofta buna!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
22/12/2016

Crema e o prostie, frisca nu se mai bate daca topesti ciocolata in ea inainte.
Blatul e ok.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2015

E orice, numai amandina nu! Sunt dezamagita complet de aceasta reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/10/2014

Foarte bune au iesit,multumesc frumos pt cel mai util sfat legat de prepararea glazurei!!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
06/01/2014

Exc elent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ioanududec, 23/03/2017

Este excelentă !

(0) (0) Abuz
11/09/2015

Buna

(0) (0) Abuz
29/12/2014

Grozava !!! glazara se poate inlocui cu ciocolata .....

(0) (0) Abuz
21/12/2014

Foarte buna !

(0) (0) Abuz
04/05/2014

Supeeer

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Prajitura amandina.
Prajitura amandina.
8 porții
1 oră
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura amandina
Prajitura amandina
8 porții
1h40m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura amandina
Prajitura amandina
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: