Petitchef

Prajitura Amandina

Amandinele si savarinele erau intotdeauna in topul preferintelor cand tata ne ducea la cofetarie. Veti petrece ceva timp in bucatarie sa preparati aceasta prajitura dar va garantez ca se va manca in timp record.

Desert
1 porții
1 oră
35 min
Dificil

Ingrediente

1

BLAT:

CREMA:

SIROP:

FONDANT:

Preparare

  • BLATUL:

    Pentru inceput se prepara blatul. Separati ouale apoi mixati galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

    Amestecati faina cu cacao si praful de copt apoi incorporati-o in amestecul de galbenusuri.
    Mixati albusurile pana devin pufoase si lucioase apoi puneti-le peste galbenusuri si amestecati cu o spatula de jos in sus.

    Tapetati o tava de cuptor (30X20 cm) cu hartie de copt si turnati compozitia. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C/gaz 4 pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
    Cand blatul este gata scoateti din cuptor, ridicati din forma si puneti deoparte. Lasati sa se raceasca complet.

    Cand blatul s-a racit, taiati pe jumatate.
  • SIROP:

    Puneti la fiert apa cu zaharul si esenta de rom, lasati pe foc mic pana se topeste zaharul. Insiropati blaturile cu siropul obtinut.
  • CREMA:

    Puneti ciocolata cu frisca lichida intr-o cratita pe foc mic. Cand ciocolata s-a topit luati de pe foc si lasati sa se raceasca apoi mixati pana ce crema devine pufoasa.

    Puneti crema peste o foaie de blat apoi asezati a doua foaie deasupra, usor sa nu se rupa. Pastrati putina crema pentru decor daca doriti.
  • GLAZURA:

    Trebuie sa recunosc ca a trebuit sa fac glazura de doua ori caci prima oara nu am lasat-o pe foc indeajuns. Pentru inceput puneti un vas la frigider (eu am folosit un castron din sticla) apoi intr-o cratita puneti apa si turnati zaharul in mijloc.

    Lasati pe foc mic pana ce zaharul se topeste si obtineti un sirop grosut (cam 12-15 minute). Picurati putin din siropul obtinut intr-un pahar cu apa rece si daca se formeaza mici bilute pe fundul paharului inseamna ca este gata. Adaugati mierea si luati de pe foc.

    Turnati siropul in vasul rece de la frigider si mixati pana ce incepe sa se ingroase si se albeste.
  • Dupa ce ati asamblat prajitura taiati in cuburi de marime potrivita.

    Puneti glazura pe baie de aburi adaugati 1-2 linguri de apa si amestecati pana devine fluid apoi adaugati cacao si amestecati bine.

    Turnati cate o lingura din glazura obtinuta peste fiecare prajitura, apoi am facut cate o avelina din crema pastrata pe fiecare amandina.

    POFTA BUNA!!!


Poze

Prajitura Amandina
Prajitura Amandina - poza 2
Prajitura Amandina - poza 3
Prajitura Amandina - poza 4
Prajitura Amandina - poza 5
Prajitura Amandina - poza 6
Prajitura Amandina - poza 7

Întrebări:




Comentarii (48):

atena_p2014
atena_p2014, 14/03/2017

Cu blatul asta lucrez mereu cand am nevoie de blat de cacao.Eu il fac putin diferit.Pun 2 linguri de faina si 4 linguri de cacao si nu pun apa.Restu e la fel.Iese f.fin,bun pt.un tort daca il fac rotund,sau pt.prajitura,rulada si le umplu cu crema dorita.Pofta buna!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
22/12/2016

Crema e o prostie, frisca nu se mai bate daca topesti ciocolata in ea inainte.
Blatul e ok.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2015

E orice, numai amandina nu! Sunt dezamagita complet de aceasta reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/10/2014

Foarte bune au iesit,multumesc frumos pt cel mai util sfat legat de prepararea glazurei!!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
06/01/2014

Exc elent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ioanududec, 23/03/2017

Este excelentă !

(0) (0) Abuz
11/09/2015

Buna

(0) (0) Abuz
29/12/2014

Grozava !!! glazara se poate inlocui cu ciocolata .....

(0) (0) Abuz
21/12/2014

Foarte buna !

(0) (0) Abuz
04/05/2014

Supeeer

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează