Petitchef

Prajitura adriana

Desert
6 porții
2 ore
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Blat

- 6 oua

- 6 linguri apa

- 12 linguri zahar

- 10 linguri faina

- 2 linguri cacao

- o priza sare

- ½ lingurita esenta de rom

- ½ lingurita praf de copt

Crema

- 250 de g de lapte dulce

- 1 plic praf de spuma pentru deserturi de la Dr.Oetker

- 200 ml lapte dulce

- 1 plic gelatina pudra de la Dr.Oetker

- 250 g de frisca lichida de la Milli

- 2 plicuri zahar vanilat

- 2 linguri zahar

Glazura

- 250 g ciocolata neagra

- 3 linguri frisca lichida

- 50 g unt

Preparare

  • Albusurile se bat spuna tare impreuna cu apa si se adauga zaharul in ploaie. Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri. Se pune faina amestecata cu cacao, praful de copt si praful de sare, in ploaie, amestecand usor de jos in sus. Se adauga esenta de rom. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pergament, se baga la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute. Pentru siguranata se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit.
  • Crema:
    Gelatina se pune la inmuiat in 200 ml lapte caldut, cat sa se dizolve gelatina. Separat se pune 250 ml lapte si plicul de praf de spuma pentru deserturi, 2 plicuri zahar vanilat si 2 linguri zahar, se amesteca bine cu mixerul, apoi se adauga gelatina topita, se amesteca din nou. Frisca se bate bine si se adauga peste laptele cu gelatina,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la rece pentru 30-40 de minute.
  • Peste blat se aseaza crema, se intinde uniform, apoi se toarna glazura de ciocolata. Glazura:
    Ciocolata se topeste in frisca lichida, atentie sa nu fiarba, apoi se adauga untul. Cat este inca calduta se toarna peste crem.

Poze

Prajitura Adriana, poza 1
Prajitura Adriana, poza 2
Prajitura Adriana, poza 3
Prajitura Adriana, poza 4
Prajitura Adriana, poza 5
Prajitura Adriana, poza 6
Prajitura Adriana, poza 7
Prajitura Adriana, poza 8
Prajitura Adriana, poza 9
Prajitura Adriana, poza 10
Prajitura Adriana, poza 11

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura carnaval venetian
Prajitura carnaval venetian
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura excelent
Prajitura excelent
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura mokka
Prajitura mokka
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.