Petitchef

Prajitura cu crema de nuca

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Blat:

Sirop:

Crema:

Glazura:

Preparare

  • Pentru blat, separam albusele de galbenusuri. Albusele se bat cu zaharul, galbenusurile cu ulei.
  • Amestecam usor albusele cu galbenusurile si punem faina. Compozitia de mai sus se coace intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina la 180 grade pentru 30-40 minute in functie de cuptor.
  • Facem siropul. Ardem cele 3 linguri de zahar si stingem cu o cana de apa. Lasam sa fiarba pana se dizolva toata bomboana. Siropul se toarna peste blat dupa ce acesta se raceste.
  • Biscuitii si nuca se vor da prin masina de tocat sau la robot. Se vor amesteca cu 2 linguri de miere, 2 linguri de zahar, 100 g unt, 3 linguri de cacao si o cana cu apa. Daca nu nu descurcam cu o lingura, cel mai bine folosim mana.
  • Crema se va pune peste blat. Glazura o facem din 4 linguri de apa cu 4 linguri de zahar, 2 linguri cacao, 50 g unt si esenta de rom.
  • Acestea se vor pune intr-o craticioara de inox pe foc mic si amestecam tot timpul pana se omogenizeaza ingredientele. Glazura o punem peste crema. Se poate presara si nuca de cocos peste glazura.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează