Petitchef

Tarta de dovleac (fara gluten) / tarta de calabaza (sin gluten)

Daniela B mai multe rețete
(3.33/5 - 3 voturi)
Desert
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

4 porții
- 450 g dovleac copt

- 150 g zahar

- 3 oua

- 100 g frisca

- 50 ml ulei de masline virgin

- 2 lingurite praf de scortisoara

- 1/2 lingurita ghimbir

- 1/2 lingurita nucsoara

- un praf de sare

- 250 g faina fara gluten

- 1 plic praf de copt

Preparare

Etapa 1

Se separa albusurile de galbenusuri si cum mixeaza galbenusurile impreuna cu toate ingredientele, in afara de faina si praful de copt.

Etapa 2

Dupa ce am mixat 5-7 min se adauga faina amestecata cu praful de copt, se bate albusurile spuma si se adauga la compozitie, de data aceasta se amesteca cu o lingura de jos in sus pana cand sa amestecat bine.

Etapa 3

Se unge cu ulei si se presara cu faina o tava detasabila si, se toarna compozitia, se incinge cuptorul la 200ºC iar cand introducem tava in cuptos se coboara la 180ºC si se coace 1h. Atentie, nu se deschide usa pana nu a trecut 1h, altfel se lasa.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de varaZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: