Petitchef

Prajitura cu foi albe

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

pt 3 foi (25x35cm):

80 g unt

1 ou

3 linguri de zahar

5 linguri de lapte

300 g faina

1 plic


Crema:

800 ml lapte

5 linguri de amidon

1 ou

250 g zahar

1 lingura esenta de vanilie

250 g unt la temperatura camerei

Preparare

  • Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina se imparte aluatul in 3, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa deoparte min 30 de minute se incinge cuptorul la 375F .
  • Foile se intind pe masa infainata sau direct pe hartia de pergament se coc 8-10 minute, foile trebuie sa ramana albe le puneti delicat pe un gratar si le lasati sa se raceasca se coc la fel si celelalte foi.
  • Amidonul, zaharul, oul, vanilia si 100 ml lapte se amesteca bine intr-un bol, sa nu existe cocoloase 700ml lapte se pun pe foc la fiert cand incepe sa clocoteasca, il dati mai incet si adaugati amestecul cu amidon .
  • Amestecati incontinuu pana ce amestectul capata consistenta unei budinci luati budinca de pe foc si lasati-o sa se raceasca complet, apoi adaugati-o incet peste untul batut spuma .
  • Prajitura se asambleaza in tava in care au copt foile . Foaie, crema, foaie, crema, foaie. Se acopera ultima foaie cu folie de plastic sau cu un prosop din hartie si se pun niste greutati peste ea . Se lasa la rece pana a 2-a zi cand se taie si se pudreaza cu zahar pudra.

Poze

Prajitura cu foi albe, poza 1Prajitura cu foi albe, poza 2


Comentarii (87):

27/08/2016

Simpla dar foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/10/2015

Multe comentarii dar nimeni nu a zis ca reteta nu e clara : la ingrediente e scris de 1plic- ce fe de plic?
si la pregatirea aluatului se pune amoniac-de unde sa luat si cit se pune?
imi da-ti si mie un raspus, chiar as vrea sa incerc receta

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
25/12/2014

Groaznic !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2014

Arata foarte bine desi nu am incercat-o sper sa fie atat de buna precum arata! Si e destul de simpla.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/02/2014

Este ff buna aceasta reteta am incercat-o si le-au placut :))

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

Si rapida si buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/12/2013

Ffff buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/08/2013

Am facut si pot confirma ca sunt excelente si prajitura si reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/11/2016

Am nevoie de grade celsius

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu foi din albus si crema de ciocolata
Prajitura cu foi din albus si crema de ciocolata
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu foi si crema
Prajitura cu foi si crema
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura cu foi si crema de lapte
Prajitura cu foi si crema de lapte
8 porții
2 ore
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1h20m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: