Petitchef

Zuppette

Foarte delicat aromata, foarte placuta combinatia de arome si texturi.

Desert
4 porții
1 oră
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 375F (sau temperatura medie, cea ideala pt copt prajituri)
    - se bat ouale si zaharul la mixer pana isi tripleaza volumul (sa nu credeti ca nu-i posibil, este, insa trebuie putina rabdare :) )
    - se adauga faina cernuta in 2-3 serii, n-o puneti deodata pentru ca se bosumfla frumusete de ou infuriat
    - deci punem faina in 2-3 randuri si amestecam de sus in jos, cu miscari delicate, pana incorporam toata faina in aluat si obtinem un aluat fin si totusi aerat
    - se toarna intr-o tava de dimensiuni obisnuite (deci nu cea mare si patrata de la aragaz), tapetata cu hartie de pergament.
  • Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos
    - se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
  • - laptele se pune la fiert intr-o craticioara (sau se infierbanta la microunde)
    - galbenusurile + zaharul + faina+ sarea se amesteca intr-o masa fara cocoloase
    Se adauga laptele fierbinte apoi se transfera intr-o craticioara pt bain marie (se fierbe crema peste abur fierbinte)
    - se amesteca des si se fierbe pana ce crema ajunge la consistenta unei smantani groase, apoi se lasa la racit.
  • Se poate desigur face si in casa, dar nu merita
    - un pachet (cca 500g) foietaj (puff pastry/pate feuilletée)
    - se intind 2 foi de marimea aceleasi tavi in care copt pandispanul
    - se intind pe rand si se aseaza in tava tapetata cu hartie de pergament, se inteapa cu furculita se presara zahar tos, sa fie vizibil pe foi si se dau la cuptorul incins la foc iute (cca 410F ) pana se rumenesc frumos (10 minute).
  • Prajitura se asambleaza in felul urmator
    - intr-o tava asternuta cu celofan sau folie de plastic asezat una dintre foile foietate
    - se unge foaia cu jumatate din crema
    - se asterne pandispanul si se insiropeaza printr-o strecuratoare sa nu ajunga si cojile de lamaie pe prajitura
    - se astepata 5 minute apoi se adauga restul de crema si se acopera cu cealalta foaie foietata
    - se acopera totul cu folie de plastic, apoi se preseaza delicat cu un fund de lemn pe care am pus o greutate, carti/albume de dimensiunea tavii etc
    - se da la rece peste noapte apoi se taie in bucati potrivite

Rețete inrudite

YouTube

Desert crema vegana


Poze

Zuppette
Zuppette - poza 2
Zuppette - poza 3
Zuppette - poza 4
Zuppette - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

15/11/2016

Este fabuloasa si nu este deloc greu de facut

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/11/2016

Nu mai publicati retete copiate incomplet ,inclusiv ilustrarea prajituri.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cinela, 27/01/2020

Din imagini parca ar fi mai degraba crema de cacao

(0) (0) Abuz
15/11/2016

Iti lasa gura apa

(0) (0) Abuz
14/11/2016

Cu ce se-nsiropeaza?

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 14/11/2016

Bun!

(0) (0) Abuz
03/11/2015

Se insiropeaza cu ce?!?!?!?!

(0) (0) Abuz
02/11/2015

Daca ne dai temperaturile in grade Fahrenheit, iti pot spune si de unde ai copiat reteta! Adica 190.5ºC

(0) (1) Abuz
mena29
mena29, 08/02/2010

:))

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cu cremă de ricotta și busuioc
Paste cu cremă de ricotta și busuioc
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Supă cremă de spanac-petitchef
Supă cremă de spanac-petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Crema brigadeiro, un deliciu de mâncat cu lingura!
Crema brigadeiro, un deliciu de mâncat cu lingura!
12 porții
16 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Verrines de paște cu negresă si cremă chantilly
Verrines de paște cu negresă si cremă chantilly
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează