Petitchef

Zuppette

Desert
4 porții
1 oră
1 oră
Foarte ușor
Foarte delicat aromata, foarte placuta combinatia de arome si texturi.

Ingrediente

4

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 375F (sau temperatura medie, cea ideala pt copt prajituri)
    - se bat ouale si zaharul la mixer pana isi tripleaza volumul (sa nu credeti ca nu-i posibil, este, insa trebuie putina rabdare :) )
    - se adauga faina cernuta in 2-3 serii, n-o puneti deodata pentru ca se bosumfla frumusete de ou infuriat
    - deci punem faina in 2-3 randuri si amestecam de sus in jos, cu miscari delicate, pana incorporam toata faina in aluat si obtinem un aluat fin si totusi aerat
    - se toarna intr-o tava de dimensiuni obisnuite (deci nu cea mare si patrata de la aragaz), tapetata cu hartie de pergament.
  • Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos
    - se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
  • - laptele se pune la fiert intr-o craticioara (sau se infierbanta la microunde)
    - galbenusurile + zaharul + faina+ sarea se amesteca intr-o masa fara cocoloase
    Se adauga laptele fierbinte apoi se transfera intr-o craticioara pt bain marie (se fierbe crema peste abur fierbinte)
    - se amesteca des si se fierbe pana ce crema ajunge la consistenta unei smantani groase, apoi se lasa la racit.
  • Se poate desigur face si in casa, dar nu merita
    - un pachet (cca 500g) foietaj (puff pastry/pate feuilletée)
    - se intind 2 foi de marimea aceleasi tavi in care copt pandispanul
    - se intind pe rand si se aseaza in tava tapetata cu hartie de pergament, se inteapa cu furculita se presara zahar tos, sa fie vizibil pe foi si se dau la cuptorul incins la foc iute (cca 410F ) pana se rumenesc frumos (10 minute).
  • Prajitura se asambleaza in felul urmator
    - intr-o tava asternuta cu celofan sau folie de plastic asezat una dintre foile foietate
    - se unge foaia cu jumatate din crema
    - se asterne pandispanul si se insiropeaza printr-o strecuratoare sa nu ajunga si cojile de lamaie pe prajitura
    - se astepata 5 minute apoi se adauga restul de crema si se acopera cu cealalta foaie foietata
    - se acopera totul cu folie de plastic, apoi se preseaza delicat cu un fund de lemn pe care am pus o greutate, carti/albume de dimensiunea tavii etc
    - se da la rece peste noapte apoi se taie in bucati potrivite

Poze

Zuppette, poza 1
Zuppette, poza 2
Zuppette, poza 3
Zuppette, poza 4
Zuppette, poza 5

Întrebări:




Comentarii:

15/11/2016

Este fabuloasa si nu este deloc greu de facut

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/11/2016

Nu mai publicati retete copiate incomplet ,inclusiv ilustrarea prajituri.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cinela, 27/01/2020

Din imagini parca ar fi mai degraba crema de cacao

(0) (0) Abuz
15/11/2016

Iti lasa gura apa

(0) (0) Abuz
14/11/2016

Cu ce se-nsiropeaza?

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 14/11/2016

Bun!

(0) (0) Abuz
03/11/2015

Se insiropeaza cu ce?!?!?!?!

(0) (0) Abuz
02/11/2015

Daca ne dai temperaturile in grade Fahrenheit, iti pot spune si de unde ai copiat reteta! Adica 190.5ºC

(0) (1) Abuz
mena29
mena29, 08/02/2010

:))

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Figurine din padispan
Figurine din padispan
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă 3 feluri de checuri pufoase
3 feluri de " checuri pufoase "
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Flori de gheata cu perle de zahar
Flori de gheata cu perle de zahar
10 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gofre
Gofre
5 porții
34 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chaussons aux pommes
Chaussons aux pommes
8 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Mikados
Mikados
18 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei