Petitchef

Zuppette

Desert
4 porții
60 min
60 min
Foarte ușor
Foarte delicat aromata, foarte placuta combinatia de arome si texturi.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 oua + 150 g zahar + 150 g faina

4 galbenusuri + 500 ml lapte + 30 g faina (cca o lingura)

150 g zahar + vanilie (baton sau esenta)

putina sare (un varf de cutit)

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 375F (sau temperatura medie, cea ideala pt copt prajituri)
    - se bat ouale si zaharul la mixer pana isi tripleaza volumul (sa nu credeti ca nu-i posibil, este, insa trebuie putina rabdare :) )
    - se adauga faina cernuta in 2-3 serii, n-o puneti deodata pentru ca se bosumfla frumusete de ou infuriat
    - deci punem faina in 2-3 randuri si amestecam de sus in jos, cu miscari delicate, pana incorporam toata faina in aluat si obtinem un aluat fin si totusi aerat
    - se toarna intr-o tava de dimensiuni obisnuite (deci nu cea mare si patrata de la aragaz), tapetata cu hartie de pergament.
  • Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos
    - se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
  • - laptele se pune la fiert intr-o craticioara (sau se infierbanta la microunde)
    - galbenusurile + zaharul + faina+ sarea se amesteca intr-o masa fara cocoloase
    Se adauga laptele fierbinte apoi se transfera intr-o craticioara pt bain marie (se fierbe crema peste abur fierbinte)
    - se amesteca des si se fierbe pana ce crema ajunge la consistenta unei smantani groase, apoi se lasa la racit.
  • Se poate desigur face si in casa, dar nu merita
    - un pachet (cca 500g) foietaj (puff pastry/pate feuilletée)
    - se intind 2 foi de marimea aceleasi tavi in care copt pandispanul
    - se intind pe rand si se aseaza in tava tapetata cu hartie de pergament, se inteapa cu furculita se presara zahar tos, sa fie vizibil pe foi si se dau la cuptorul incins la foc iute (cca 410F ) pana se rumenesc frumos (10 minute).
  • Prajitura se asambleaza in felul urmator
    - intr-o tava asternuta cu celofan sau folie de plastic asezat una dintre foile foietate
    - se unge foaia cu jumatate din crema
    - se asterne pandispanul si se insiropeaza printr-o strecuratoare sa nu ajunga si cojile de lamaie pe prajitura
    - se astepata 5 minute apoi se adauga restul de crema si se acopera cu cealalta foaie foietata
    - se acopera totul cu folie de plastic, apoi se preseaza delicat cu un fund de lemn pe care am pus o greutate, carti/albume de dimensiunea tavii etc
    - se da la rece peste noapte apoi se taie in bucati potrivite

Poze

Zuppette, poza 1Zuppette, poza 2Zuppette, poza 3Zuppette, poza 4Zuppette, poza 5



Comentarii:

15/11/2016

Este fabuloasa si nu este deloc greu de facut

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/11/2016

Nu mai publicati retete copiate incomplet ,inclusiv ilustrarea prajituri.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/11/2016

Iti lasa gura apa

(0) (0) Abuz
14/11/2016

Cu ce se-nsiropeaza?

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 14/11/2016

Bun!

(0) (0) Abuz
03/11/2015

Se insiropeaza cu ce?!?!?!?!

(0) (0) Abuz
02/11/2015

Daca ne dai temperaturile in grade Fahrenheit, iti pot spune si de unde ai copiat reteta! Adica 190.5ºC

(0) (1) Abuz
mena29
mena29, 08/02/2010

:))

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Choix a la creme cu vanilie
Choix a la creme cu vanilie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort de cacao cu crema de martipan
Tort de cacao cu crema de martipan
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu crema de lamaie
Tort cu crema de lamaie
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1h20m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: