Petitchef

Eclere cu crema vanilie

Aperitiv
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
600 ml.apa

300 ml.ulei

2 linguri zahar

600 g. faina

10 oua mari- la temperatura camerei

un praf de sare.

1 pliculet de zahar vanilat

150 g zahar+3 linguri

3oua

3 linguri pline cu faina

500 ml lapte

vanilie

Preparare

  • Apa, uleiul si zaharul se pun la fiert, cand s-au infierbantat bine se pune faina toate odata si se amesteca cu o lingura de lemn. Fierbeti cateva minute amestecand incontinuu.
  • Se formeaza o coca destul de "teapana". O dam de pe foc si-o lasam sa se racoreasca atat cat sa tinem degetul in ea fara sa ne ardem. Ouale se adauga unul cate unul,nu se adauga oul urmator pana nu e incorporat cel de dinainte.
  • Se pune aluatul in sprit (sau intr-o punga de plastic careia ii taiem un colt), se pune hartie de copt pe tava de aragaz si se spriteaza formele dorite. Lasati loc intre ele pentru ca in cuptor cresc.
    Cuptorul trebuie incins la treapta cea mai mare.
  • Galbenusurile se amesteca cu cele 150g zahar,se adauga cate putin laptele si faina,se omogenizeaza bine.Lichidul obtinut se da prin sita si se pune in vas pe baie de aburi,pana devine o crema consistenta.
    Albusurile se bat spuma cu cele 3 linguri de zahar si se adauga usor in crema calda;se adauga si fiola de vanilie.
  • Cojile racite se taie si se umplu cu crema.Se pudreaza cu zahar,se trec prin glazura sau,cum facut ,se face grilaj de ciocolata deasupra lor.

Poze

ECLERE CU CREMA VANILIE, poza 1ECLERE CU CREMA VANILIE, poza 2ECLERE CU CREMA VANILIE, poza 3ECLERE CU CREMA VANILIE, poza 4ECLERE CU CREMA VANILIE, poza 5ECLERE CU CREMA VANILIE, poza 6ECLERE CU CREMA VANILIE, poza 7ECLERE CU CREMA VANILIE, poza 8ECLERE CU CREMA VANILIE, poza 9


Comentarii (48):

26/04/2017

Nu iese nimic decat o coca teapana pana la capat.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/08/2015

Delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/02/2015

Foarte buna reteta!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2014

MM!Bun!Ms pt reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/03/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/01/2014

:D

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Delicios!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/08/2013

De mult cautam asa o reteta ,sa aiba gustul de cofetarie. EXCELENTE,trebuiesc incercate.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/02/2015

Buna si usor de facut

(0) (0) Abuz
02/01/2015

Salut! Am facut de nenumarate ori aceasta reteta si intr-adevar eclerele ies o minune. Cu toate acestea, deci aluatul si crema imi ies perfect, mereu am senzatia ca acele coji nu sunt coapte bine si ies un pic parlite la baza. Unde ar trebui sa stea tava, astfel incat sa si creasca frumos, dar sa nu se mai rumeneasca asa tare baza? Eu le pun la mijloc si spre final le urc, dar tot nu mi se pare ca ies perfect...

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2h35m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Eclere cu ciocolata Petitchef
Eclere cu ciocolata Petitchef
8 porții
2h5m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1h20m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Eclere cu crema de vanilie
Eclere cu crema de vanilie
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Eclere cu crema de vanilie
Eclere cu crema de vanilie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaSupa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: