Petitchef

Prajitura cu crema de brinza, frisca si fructe

Desert
4 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
5 oua

5 l apa calda

1 pac. zahar vaniliat

250 g zahar

250 g faina

1 pac. praf copt


1 lamiie-coaja


CREMA:

500 g brinza proaspata de vaci

600 ml smintina lichida pentru frisca foarte rece

125 g zahar

1 pac zahar vaniliat

250 ml suc/nectar sau cum am facut eu caise/fructe congelate facute pireu

12 foi de gelatina


JELEU:

2 pac de feleu pentru tort de fructe clar sau rosu daca fructele folosite sint rosii.

375 mil suc de fructe

125ml apa

sau 500 ml sirop amestecat cu apa

Preparare

  • Ouale se separa.Galbenusul se mixeaza cu 150g zahar, se adaoga apa, vanilia, coaja rasa de lamiie , faia si albusul de ou batut spuma cu restul de zahar.
  • Astfel aluatul preparat se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt sau unsa si bine infainata.Totul se coace la 180°C ca . 25-30 minute. Dupa copats e scoate pe gratarulde bucatarie la racit. Intr-e timp se prepara crema .
  • CREMA:
    Aici trebuie sa specific ca, daca se doreste se poate prepara prajitura clasic, numai cu brinza si frisca, sau cu diferite fructe, proaspete, din compot sau congelate.
  • CREMA:
    Gelatina se pune la inmuiat in apa rece ca 5 minute. Brinza se mixeaza cu zaharul, zaharul vaniliat si 200 ml din suc/nectar sau pireul de fructe. Ca. 50ml din sucul/nectarul sau pieul de fructe se incalzeste si in el se dizolva gelatina inmuiata si stoarsa bine.
  • Aceasta se adaoga la amestecul de brinza , se mixeaza bine si se pune la frigider. Smintina pentru frisca se bate bine pina ce a devenit frisca si se adaoga la crema de brinza,dar doar atunci cind observam ca aceasta a inceput sa se gelatineze.Astfel amestecul de brinza si frisca bine incorporate una cu alta se pun dinou la frigider . Blatul de prajitura se taie in doua pe orizontal.
  • Blatul de jos daca dorim il putem unge cu marmelada putin incalzita , de recomandat din fructele folosite la crema. Recomad ca blaturile inainte sa fie umplute cu crema sa se insiropeze putin.Astfel blatul prajiturii nu este f. uscat. Intr-e blaturi se intinde 2/3 din crema, iar 1/3 din rema se intinde deasupra prajiturii, peste care turnam jeleul.



Comentarii:

01/12/2012

Arata bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Prajitura cu crema de frisca (reteta video)
Prajitura cu crema de frisca (reteta video)
15 porții
31 ore
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu fructe si crema de vanilie
Prajitura cu fructe si crema de vanilie
8 porții
1h20m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Prajitura cu fructe si crema de vanilie
Prajitura cu fructe si crema de vanilie
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: