Petitchef

Prajitura Cu Foi Si Crema De Gris

Am vazut aceasta reteta pe blogul Pasiune Pentru Bucatarie acum ceva timp dar nu am apucat sa o fac pana acum. Saptamana asta am avut o zii libera si m-am gandit ca acum ar fii momentul sa o incerc. Desi aveti nevoie de ceva timp la dispozitie sa facteti aceasta prajitura rezultatul final merita fiecare secunda petrecuta in bucatarie.

Desert
1 porții
40 min
1 oră
Dificil

Ingrediente

1

Foi:

Crema:

Preparare

  • Puneti zaharul, untul, laptele si mierea intr-o cratita pe foc mic si amestecati continuu pana se dizolva zaharul. Lasati sa se raceasca putin.
    Se sparg ouale intr-un castron incapator, se bat energic cu o furculita sau un tel si apoi se amesteca cu compozitia de mai sus.
  • Amestecati faina cu praful de copt. Dati faina printr-o sita sa nu aveti cocoloase si adaugati-o peste compozitie amestecand cu ajutorul unui mixer la viteza mica. Cand compozitia incepe sa se ingroase si nu mai puteti folosi mixerul adaugati restul de faina si framantati cu mainile.
    Impartiti aluatul in 6 parti egale, intindeti foile cat mai subtiri.
  • Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt, asezati foaia de aluat in tava si dati la cuptor la 180C/ gaz 4 pentru 10 minute sau pana foaia devine aurie. Procedati la fel cu toate foile.
  • Pentru a prepara crema:
    Puneti pe foc laptele cu vanilia, cand acesta incepe sa fiarba adaugati grisul treptat amestecand continuu pana se leaga de lingura ca mamaliga. Lasati compozitia sa se raceasca pana ajunge la temperatuta camerei.
  • Intr-un bol separat mixati untul cu zaharul pana obtineti o compozitie moale, apoi adaugati-o peste gris si amestecati bine. Impartiti crema in 4.
  • Asezati prima foaie pe o tava sau un tocator de bucatarie mai mare apoi intindeti o parte din crema de gris.
  • Procedati la fel cu trei dintre foile de prajitura, peste a treia foaie intindeti gemul de fructe apoi continuati cu foile si crema de gris ramasa.
    Puneti prajitura la frigider peste noapte, apoi taiati-o felii de marimea dorita, presarati cu zahar pudra si gata de servit.
    POFTA BUNA!!!


Poze

Prajitura Cu Foi Si Crema De Gris
Prajitura Cu Foi Si Crema De Gris - poza 2
Prajitura Cu Foi Si Crema De Gris - poza 3

Întrebări:

Bunnnn

Răspuns:

Multumesc!!!




Comentarii (125):

29/09/2015

Delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/08/2015

ACUM AM FACUT-O SI INCA NU MA DECID CE GEM SA PUN......PRUNE....PIERSICI....CAISE.....CREMA AM FACUT-O CU LAPTE...GRIS....UNT SI UN GALBENUS.....SI LAMAIE

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/04/2015

Este super eu fac aceasta reteta de 18 ani si de fiecare data e asteptata cu placere de toata familia ,doar ca eu pun aproape un borcan de 380 g de gem de caise sau alt sortiment.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/01/2014

Nu e buna deloc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/01/2014

E foarte buna.eu o fac cu magiun.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/01/2014

Superrrr

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/01/2014

Foarte gustoasa si aspectuoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/12/2013

Naspa

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
11/11/2013

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/09/2013

Este fr. buna eu pun si o lingurita de scortisoara e superba

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 13

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează