Notifications: Căutare avansată

Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

(4.74/5 - 365 voturi)
48 comentarii


  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 2
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 3
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 4
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 5
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 6
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 7
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 8
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 9
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 10
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 11
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 12
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 13
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 14
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 15
  • Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, Poza 16
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
40 min
Gătire:
35 min
Gata în:
1 h, 15 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

Blat :
150 g ciocolata amaruie
40 g unt
4 albusuri
2 galbenusuri
100 g zahar
60 g faina
1 varf sare
150 g ciocolata cu lapte
3 galbenusuri
1 albus
150 g zahar
200 ml. frisca lichida
10 g gelatina
1 lingurita esenta vanilie
Mousse de piersici :
1 compot de piersici 850 gr.
2 oua
270 ml. frisca lichida
150 ml. sirop din compot
20 g gelatina

Preparare

Etapa 1

Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.
In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare.
La sfarsit se adauga si faina, amestecand incet pana se incorporeaza..
Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 grade cca 15 minute. Racim blatul, il intoarcem, stropim usor hartia cu apa si o dezlipim.

Etapa 2

Ciocolata se topeste.
Albusul se bate spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile la fel cu restul de zahar. Batem frisca.Amestecam frisca cu galbenusurile si albusul. Gelatina o dizolvam la bain-marie. Atentie sa nu o fierbeti!

Etapa 3

Dupa ce s-a dizolvat o incorporam si pe ea si esenta de vanilie, iar la sfarsit ciocolata topita. Blatul e buuuun, are un gust pronuntat de ciocolata.
Deci , pus blatul iar in tava inalta in care copt si intins mousseul de cioco peste, dat la frigider.

Etapa 4

Gelatina se pune la inmuiat si apoi se dizolva la bain-marie.
Frisca se bate.Galbenusurile cu 2-3 linguri din zeama din compot se spumeaza la bain-marie pana devin o smantana groasa. Se lasa la racit.Albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile racite.
Adaugam si piureul de piersici si gelatina dizolvata si adusa la temperatura camerei.

Etapa 5

La sfarsit adaugam si frisca . Compozitia se tine 20 minute la temperatura camerei, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lase piureul de piersici la fund.Turnat apoi peste mousseul de cioco deja intarit si lasat la frigider 4 ore.Cum nu cu ornatul dichisit, am topit 50 g ciocolata + 1 lingura miere + 1 lingura unt si desenat cu mare "arta" niste chestii acolo, mai simplute.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (48):

18/03/2012

PARE EXCELENT DE BUNA DAR CE NUMI DAU EU SEAMA ESTE CA, NU-MI DAU SEAMA CUM SE FAC STRATURILE ALEA DE CIOCOLATA CACI ARE 3 STRATURI. EXPLICATI VA ROG. mULTUMESC

(0) (0) Abuz
maryana_v2015
maryana_v2015, 03/03/2015

Imi poate spune cineva la mousseul de piersici ,cum de face piureul de piersici si cand se pune cei 150 ml de sirop din compot ?

(0) (0) Abuz
03/08/2011

PE CAT DE FRUMOS ARATA PE ATAT DE BUNA ESTE CRED!
FELICITARI !
Am sa fac si eu sa vad cum este -multumesc

(0) (0) Abuz
19/03/2014

Foarte bun si frumos, pacat ca nu se face singur doar sa fie mancat....in rest...extra

(0) (0) Abuz
10/12/2012

Arata super,ceva asemanator am miincat si eu de aceea cred ca este super buna

(0) (0) Abuz
05/05/2012

Cred ca e buna dar nam gustato dar cum o face mama ca naiba de raau da alta

(0) (0) Abuz
08/05/2014

Am facut aceasta prajitura,este f.buna si racoritoare,super!

(0) (0) Abuz
07/01/2012

Arata foarte bn dar cere mult timp si ingrediente felicitari

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Comentariul tău:cred ca e super buna o fac si eu.........

(0) (0) Abuz
02/02/2013

Arata de nu-ti vine sa crezi! Cred ca si gustul e grozav1

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale