Petitchef

Mousse bavarez cu ciocolata alba

Desert
9 porții
60 min
3 ore
Ușor
In aceasta reteta am improvizat un desert exceptional de mousse bavarez cu ciocolata alba, pe care l-am pus intr-o foaie de rulada si l-am decorat cu glazura oglinda.
Gustul...delicios!

Ingrediente

Numarul de porții: 9
Ingrediente mousse bavarez

250 grame frisca lichida

100 grame ciocolata alba

3 gelatina (1 ½ foi gelatina)

80 grame lapte

Ingrediente foaie rulada

3 oua

3 linguri de zahar

3 linguri de faina

Vanilie

Ingrediente glazura oglinda

90 grame apa

110 grame zahar

75 de grame frisca lichida

50 grame ciocolata alba de calitate

4 grame gelatina (2 foi)

Colorant (daca dorim o glazura colorata)

Preparare

  • Etapa 1 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Preparare foaie rulada
    Preincalzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
    Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, dupa care se adauga treptat zaharul, mixand la viteza mare pana cand avem o bezea tare si zaharul s-a topit.
  • Etapa 2 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Incorporam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Etapa 3 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Adaugam faina in ploaie si dupa caz colorantul, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
  • Etapa 4 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Omogenizam bine.
  • Etapa 5 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Turnam compozitia intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
    Coacem foaia de rulada la 175 de grade, timp de aproximativ 10 minute.

    Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca in tava, pana cand o intrebuintam.
  • Etapa 6 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Preparare mousse cu ciocolata
    Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
  • Etapa 7 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Punem laptele pe foc si aducem la temperatura de fierbere. Oprim focul, stoarcem gelatina bine si o adaugam in laptele fierbinte, omogenizand usor cu un tel.
  • Etapa 8 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Oprim, focul, punem ciocolata rupta bucati peste laptele fierbinte si amestecam pana cand ciocolata s-a topit complet.
  • Etapa 9 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Separat intr-un bol batem frisca lichida, apoi o adaugam peste ciocolata topita.
  • Etapa 10 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza.
  • Etapa 11 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Preparare glazura oglinda
    Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.

    Intr-o cratita punem zaharul si apa si fierbem pana cand zaharul s-a topit.
  • Etapa 12 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Oprim focul, adaugam frisca lichida si ciocolata si omogenizam usor pana s-au dizolvat ingredientele.

    Stoarcem foile de gelatina si le adaugam peste ciocolata.

    Amestecam usor pana se incorporeaza gelatina.
    Daca dorim sa coloram glazura, adaugam colorant dupa preferinte, in functie de cat de intensa vrem culoarea.

    Punem glazura la frigider si o lasam sa se mai intareasca, dupa care o turnam deasupra prajiturii. (De preferat sa fie turnata in doua straturi, cu pauza de racire intre ele).
  • Etapa 13 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Asamblare

    Se tapeteaza o tava cu foaia de rulada.
    Se aseaza pe mijlocul formei cirese si se toarna mousse-ul.
  • Etapa 14 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Se acopera cu restul de la foaia de rulada si se da la rece pana se incheaga.
  • Etapa 15 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Se scoate din tava si se decoreaza cu glazura.

Poze

Mousse bavarez cu ciocolata alba, poza 1Mousse bavarez cu ciocolata alba, poza 2Mousse bavarez cu ciocolata alba, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

05/06/2016

Daca tot vreti sa fiti pretiosi in exprimare acordati in gen spuma frantuzeasca cu bavareza nemteasca

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mousse de ciocolata alba si menta
Mousse de ciocolata alba si menta
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mousse de capsune cu sos de ciocolata alba
Mousse de capsune cu sos de ciocolata alba
4 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Mousse rapid de ciocolata
Mousse rapid de ciocolata
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mousse cu Oreo
Mousse cu Oreo
6 porții
1h10m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisSimplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Invata sa topesti ciocolata ca un profesionistInvata sa topesti ciocolata ca un profesionist

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: