Petitchef

Mousse bavarez cu ciocolata alba

In aceasta reteta am improvizat un desert exceptional de mousse bavarez cu ciocolata alba, pe care l-am pus intr-o foaie de rulada si l-am decorat cu glazura oglinda.
Gustul...delicios!

Desert
9 porții
1 oră
3 ore
Ușor

Ingrediente

9

Preparare

  • Etapa 1 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Preparare foaie rulada
    Preincalzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
    Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, dupa care se adauga treptat zaharul, mixand la viteza mare pana cand avem o bezea tare si zaharul s-a topit.
  • Etapa 2 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Incorporam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Etapa 3 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Adaugam faina in ploaie si dupa caz colorantul, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
  • Etapa 4 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Omogenizam bine.
  • Etapa 5 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Turnam compozitia intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
    Coacem foaia de rulada la 175 de grade, timp de aproximativ 10 minute.

    Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca in tava, pana cand o intrebuintam.
  • Etapa 6 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Preparare mousse cu ciocolata
    Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
  • Etapa 7 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Punem laptele pe foc si aducem la temperatura de fierbere. Oprim focul, stoarcem gelatina bine si o adaugam in laptele fierbinte, omogenizand usor cu un tel.
  • Etapa 8 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Oprim, focul, punem ciocolata rupta bucati peste laptele fierbinte si amestecam pana cand ciocolata s-a topit complet.
  • Etapa 9 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Separat intr-un bol batem frisca lichida, apoi o adaugam peste ciocolata topita.
  • Etapa 10 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza.
  • Etapa 11 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Preparare glazura oglinda
    Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.

    Intr-o cratita punem zaharul si apa si fierbem pana cand zaharul s-a topit.
  • Etapa 12 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Oprim focul, adaugam frisca lichida si ciocolata si omogenizam usor pana s-au dizolvat ingredientele.

    Stoarcem foile de gelatina si le adaugam peste ciocolata.

    Amestecam usor pana se incorporeaza gelatina.
    Daca dorim sa coloram glazura, adaugam colorant dupa preferinte, in functie de cat de intensa vrem culoarea.

    Punem glazura la frigider si o lasam sa se mai intareasca, dupa care o turnam deasupra prajiturii. (De preferat sa fie turnata in doua straturi, cu pauza de racire intre ele).
  • Etapa 13 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Asamblare

    Se tapeteaza o tava cu foaia de rulada.
    Se aseaza pe mijlocul formei cirese si se toarna mousse-ul.
  • Etapa 14 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Se acopera cu restul de la foaia de rulada si se da la rece pana se incheaga.
  • Etapa 15 - Mousse bavarez cu ciocolata alba
    Se scoate din tava si se decoreaza cu glazura.

Rețete inrudite

YouTube

Mousse cu lamaie


Poze

Mousse bavarez cu ciocolata alba
Mousse bavarez cu ciocolata alba - poza 2
Mousse bavarez cu ciocolata alba - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

05/06/2016

Daca tot vreti sa fiti pretiosi in exprimare acordati in gen spuma frantuzeasca cu bavareza nemteasca

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mousse cu oreo
Mousse cu oreo
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mousse de zmeura
Mousse de zmeura
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Mousse cu lamaie
Mousse cu lamaie
6 porții
12 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
12 porții
3 ore
Dificil
4.8 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează