Petitchef

Prăjitura Baiadera

Desert
4 porții
30 min
60 min
30 min
Foarte ușor
Aceasta este o rețetă foarte simplă care nu necesita coacere.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
300 g biscuiţi sfărâmaţi

100 g rahat divers colorat

300 g zahăr

150 ml apă

150 g nuci măcinate

150 g unt

2 linguri de cacao

pudră de vanilie

100 g ciocolată menaj

2 linguri de frişcă lichidă

1 lingură ulei

Preparare

  • Într-o cratiță se pun pe foc zahărul și apa. După ce începe să clocotească se lasă să fiarbă cam 4-5 minute, cât să se lege siropul. Se adaugă nucile măcinate și se amestecă în continuare pe foc aproximativ 1 minut.
  • Se trage cratița de pe foc, se adaugă biscuiții măcinați (împreuna cu resturile de prajitură fin măcinate, dacă folosiți) și se amestecă bine. Se adaugă untul și esența de vanilie și se amestecă în compoziție până când se topește untul complet. Se împarte compoziția obținuta în două părți, iar una dintre ele se amestecă omogen cu 1 lingura de cacao. Trebuie sa obțineți un "aluat" nelipicios și ușor de modelat.
  • Se presează compoziția deschisă la culoare, călduță înca, într-un strat uniform, într-o tavă căptușită cu folie alimentară(tavă să nu fie mai mare de 20×26 cm., dacă se folosește o tavă și mai mică de atât, prăjitura iese mai înaltă). Imediat se presează deasupra compoziția cu cacao, netezind-o bine (cel mai la îndemână e cu degetele unse ușor cu ulei).
  • Se dă prăjitura la frigider pentru o oră, timp în care se va întări bine, apoi se răstoarnă, se îndepărtează folia și se glazurează pe suprafață cu glazura obținută topind pe aburi ciocolata cu 2 linguri de smântână pentru frișcă și cu 1 lingură de ulei. După ce se întărește glazura, se taie în bucăți potrivite cu un cuțit înmuiat mereu în apă fierbinte.



Comentarii:

31/07/2019

La ingrediente nu sunt menționate ,,resturi de prăjitură" care, dacă ar fi atunci și unt și celelalte ingrediente umede presupun că ar fi în cantități mai mari, în funcție de ingredientele uscate, nu-i așa? În rest pare o rețetă ușor de făcut, rapidă și bună. Mulțumim și totuși atenție, recomandat a se reciti înainte de postare pentru a nu descuraja începătorii.

(1) (0) Abuz
31/07/2019

Si cu "100 g rahat divers colorat" ce facem? Se poate adauga rahatul odata cu biscuitii, presupun.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura valurile dunarii / donauwelle
Prajitura valurile dunarii / donauwelle
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura valurile dunarii
Prajitura valurile dunarii
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura cu pere si ciocolata (reteta video)
Prajitura cu pere si ciocolata (reteta video)
10 porții
1h25m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: