Petitchef

Prajitura iepuras coconas

Desert
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Ingrediente blat;

5 oua,

5 linguri de zahar,

4 linguri de faina,

o lingura de cacao,

2 linguri de ulei,

esenta de vanilie,

un praf de copt,

un praf de sare

crema;

300 ml lapte indulcit cu 5 linguri de zahar,

un plic de budinca de cocos,

50 g margarina Unirea

glazura;

100 g ciocolata de menaj topita

50 g margarina Unirea

sirop;

un compot mare de fructe

ornat;

nuca de cocos alba si verde,

feliute subtiri de capsuni,bombonele

iepurasul;

150 g crema de branza proaspata  de vaci,

2 linguri de smantana sau frisca naturala,

5 linguri de zahar pudra ,

esenta de vanilie,

cateva capsuni taiate cubulete mici,

5 g gelatina

Preparare

  • Albusurile se bat bine cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat in ploaie,pana se intaresc.se adauga su galbenusurile zdrobite si frecate putin cu telul,esenta si faina amestecata bine cu cacaoa si praful de copt,amestecandu-se usor pana la incorporarea ingredientelor.se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt, o craticioara sau forma de tort cu diametrul de 23 cm ,apoi se toarna aluatiul si se coace la foc potrivit,in cuptorul preincalzit,cca 20-25 minute.se scoate din forma ,se lasa sa se raceasca apoi se taie pe lung in doua jumatati.
  • Laptele indulcit se infierbanta bine apoi se toarna cate putin peste praful de budinca,amestecand continuu cu telul sa nu se faca cocoloase,se fierbe pe flacara mica a aragazului ,amestecand continuu pana se ingroasa si se da la o parte sa se racoreasca putin apoi incorporam margarina
  • Se amesteca branzica de vaci cu smantana,cu zaharul si esenta apoi se toarna gelatina,in fir subtire dupa ce a fost topita la bain -marie,se amesteca usor si se adauga si capsunile taiate marunt.Aceasta crema se toarna intr-o forma iepuras,pe care am tapetat-o cu o folie de celofan si se da la rece cam o ora sa se inchege bine.
  • Se insiropeaza blaturile cu zeama de compot apoi se ung cu crema de cocos peste care asezam fructele taiate subtiri si scurse bine,din compot apoi se aseaza una peste alta ,presand usoar cu mana,apoi se glazureaza cu ciocolata topita,se lasa sa se intareasca putin,se presara nuca de cocos verde apoi se scoate iepurasul din forma,se fixeaza pe prajituira si se presara deasupra lui nuca de cocos alba.Se decareaza cu bombonele si feliute de capsuni,Se lasa la rece cel putin o ora,apoi se serveste feliata subtire

Poze

Prajitura Iepuras Coconas, poza 1
Prajitura Iepuras Coconas, poza 2
Prajitura Iepuras Coconas, poza 3
Prajitura Iepuras Coconas, poza 4
Prajitura Iepuras Coconas, poza 5
Prajitura Iepuras Coconas, poza 6
Prajitura Iepuras Coconas, poza 7
Prajitura Iepuras Coconas, poza 8
Prajitura Iepuras Coconas, poza 9
Prajitura Iepuras Coconas, poza 10

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu capsuni
Prajitura cu capsuni
8 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu bilute de cocos
Prajitura cu bilute de cocos
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.