Petitchef

Prajitura iepuras coconas

Desert
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Ingrediente blat;

5 oua,

5 linguri de zahar,

4 linguri de faina,

o lingura de cacao,

2 linguri de ulei,

esenta de vanilie,

un praf de copt,

un praf de sare

crema;

300 ml lapte indulcit cu 5 linguri de zahar,

un plic de budinca de cocos,

50 g margarina Unirea

glazura;

100 g ciocolata de menaj topita

50 g margarina Unirea

sirop;

un compot mare de fructe

ornat;

nuca de cocos alba si verde,

feliute subtiri de capsuni,bombonele

iepurasul;

150 g crema de branza proaspata  de vaci,

2 linguri de smantana sau frisca naturala,

5 linguri de zahar pudra ,

esenta de vanilie,

cateva capsuni taiate cubulete mici,

5 g gelatina

Preparare

  • Albusurile se bat bine cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat in ploaie,pana se intaresc.se adauga su galbenusurile zdrobite si frecate putin cu telul,esenta si faina amestecata bine cu cacaoa si praful de copt,amestecandu-se usor pana la incorporarea ingredientelor.se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt, o craticioara sau forma de tort cu diametrul de 23 cm ,apoi se toarna aluatiul si se coace la foc potrivit,in cuptorul preincalzit,cca 20-25 minute.se scoate din forma ,se lasa sa se raceasca apoi se taie pe lung in doua jumatati.
  • Laptele indulcit se infierbanta bine apoi se toarna cate putin peste praful de budinca,amestecand continuu cu telul sa nu se faca cocoloase,se fierbe pe flacara mica a aragazului ,amestecand continuu pana se ingroasa si se da la o parte sa se racoreasca putin apoi incorporam margarina
  • Se amesteca branzica de vaci cu smantana,cu zaharul si esenta apoi se toarna gelatina,in fir subtire dupa ce a fost topita la bain -marie,se amesteca usor si se adauga si capsunile taiate marunt.Aceasta crema se toarna intr-o forma iepuras,pe care am tapetat-o cu o folie de celofan si se da la rece cam o ora sa se inchege bine.
  • Se insiropeaza blaturile cu zeama de compot apoi se ung cu crema de cocos peste care asezam fructele taiate subtiri si scurse bine,din compot apoi se aseaza una peste alta ,presand usoar cu mana,apoi se glazureaza cu ciocolata topita,se lasa sa se intareasca putin,se presara nuca de cocos verde apoi se scoate iepurasul din forma,se fixeaza pe prajituira si se presara deasupra lui nuca de cocos alba.Se decareaza cu bombonele si feliute de capsuni,Se lasa la rece cel putin o ora,apoi se serveste feliata subtire

Poze

Prajitura Iepuras Coconas, poza 1Prajitura Iepuras Coconas, poza 2Prajitura Iepuras Coconas, poza 3Prajitura Iepuras Coconas, poza 4Prajitura Iepuras Coconas, poza 5Prajitura Iepuras Coconas, poza 6Prajitura Iepuras Coconas, poza 7Prajitura Iepuras Coconas, poza 8Prajitura Iepuras Coconas, poza 9Prajitura Iepuras Coconas, poza 10

Întrebări:



Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Prajitura tutti frutti
Prajitura tutti frutti
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura cu capsuni
Prajitura cu capsuni
8 porții
55 min
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: