Petitchef

Prajitura Bulgari de Zapada - Ho Labda

Desert
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

pentru blat :

crema :

Alte ingrediente :

Preparare

  • Blat:
    Cele 8 galbenusuri impreuna cu 10 linguri de zahar si 8 linguri de apa fierbinte le mixam pana devine spuma. Separat batem albusurile de la cele 8 oua ,spuma cu un praf de sare .Amestecam cu grija albusul batut cu galbenusurile spumate.
  • In cele 12 linguri de faina adaugam si 1/2 de plic praf de copt apoi treptat o cernem peste compozitia de mai sus amestecand usor de jos in sus pana se incorporeaza faina .
  • Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul deja preincalzit pana aceasta este coapta . Dupa ce blatul de piscot e copt il scoatem si il rasturnam pe un prosop curat unde il vom lasa sa raceasca complet , dupa care il vom taia in doua.
  • Atat din partea de sus cat si din partea de jos al piscotului vom decupa cu un paharel cerculete ,in asa fel incat sa fie egale la numar.
  • Crema:
    Intr-o cratita punem 6 linguri faina,200 g zahar si treptat adaugam si cei 500 ml lapte rece. Amestecam sa nu faca gogoloase si apoi punem compozitia la fiert pana aceasta se ingroasa.
  • Se ia de pe foc si se lasa la racit apoi adaugam la ea cei 250 gr unt ,3 plicuri zahar vanilat si spumam compozitia pana devine omogena.
  • Asamblare :
    De acum avem cerculetele decupate si crema e gata pregatita. Luam cate 2 cerculete si o parte o ungem cu crema .Cealalta parte o punem peste partea unsa si le lipim .Pe exterior o ungem din nou cu crema avand grija ca capetele sa nu le manjim si o tavalim prin cocos razuit.


Poze

Prajitura Bulgari de Zapada - Ho Labda
Prajitura Bulgari de Zapada - Ho Labda - poza 2

Întrebări:




Comentarii (14):

20/12/2013

Foarte frumoase si pe-atat de delicioasa!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/09/2015

Foarte, foarte bună!
Eu o știu de vreo 5 ani, doar ca eu adaug esență de migdale la cremă.
Am făcut crema și cu esență de rom, am vrut să văd cum e, E MINUNATĂ și așa! .

(0) (0) Abuz
30/09/2015

Mult de munca ,dar meri ta ,e foarte buna si aspectuoasa.Nicol din Gera Germania.

(0) (0) Abuz
atena_p2014
atena_p2014, 29/09/2015

E mai mult aluat!

(0) (1) Abuz
cris_nedelcovici, 29/09/2015

Nu am inteles mare lucru...dar sigur lui lory ii plac cuvintele spumare.spumate si gogoloase !!!

(0) (0) Abuz
covase_a2014
covase_a2014, 29/09/2015

Pare buna!

(0) (0) Abuz
edithke, 29/09/2015

Excelent

(0) (0) Abuz
29/09/2015

USOR DE FACUT SI BUNA.

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Good

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează