Petitchef

Prajitura bulgari de zapada - ho labda

Desert
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

pentru blat :

8 oua

10 linguri zahar

12 linguri faina

8 linguri apa fierbinte

1/2 plic praf de copt


crema :

500 ml lapte

3 plicuri zahar vanilat

6 linguri faina

200 g zahar

250 g unt


Alte ingrediente :

2 plicuri Nuca cocos pentru ornat

ciocolata de menaj pentru glazura

Preparare

  • Blat:
    Cele 8 galbenusuri impreuna cu 10 linguri de zahar si 8 linguri de apa fierbinte le mixam pana devine spuma. Separat batem albusurile de la cele 8 oua ,spuma cu un praf de sare .Amestecam cu grija albusul batut cu galbenusurile spumate.
  • In cele 12 linguri de faina adaugam si 1/2 de plic praf de copt apoi treptat o cernem peste compozitia de mai sus amestecand usor de jos in sus pana se incorporeaza faina .
  • Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul deja preincalzit pana aceasta este coapta . Dupa ce blatul de piscot e copt il scoatem si il rasturnam pe un prosop curat unde il vom lasa sa raceasca complet , dupa care il vom taia in doua.
  • Atat din partea de sus cat si din partea de jos al piscotului vom decupa cu un paharel cerculete ,in asa fel incat sa fie egale la numar.
  • Crema:
    Intr-o cratita punem 6 linguri faina,200 g zahar si treptat adaugam si cei 500 ml lapte rece. Amestecam sa nu faca gogoloase si apoi punem compozitia la fiert pana aceasta se ingroasa.
  • Se ia de pe foc si se lasa la racit apoi adaugam la ea cei 250 gr unt ,3 plicuri zahar vanilat si spumam compozitia pana devine omogena.
  • Asamblare :
    De acum avem cerculetele decupate si crema e gata pregatita. Luam cate 2 cerculete si o parte o ungem cu crema .Cealalta parte o punem peste partea unsa si le lipim .Pe exterior o ungem din nou cu crema avand grija ca capetele sa nu le manjim si o tavalim prin cocos razuit.

Poze

Prajitura Bulgari de Zapada - Ho Labda, poza 1
Prajitura Bulgari de Zapada - Ho Labda, poza 2

Întrebări:




Comentarii (14):

20/12/2013

Foarte frumoase si pe-atat de delicioasa!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/09/2015

Foarte, foarte bună!
Eu o știu de vreo 5 ani, doar ca eu adaug esență de migdale la cremă.
Am făcut crema și cu esență de rom, am vrut să văd cum e, E MINUNATĂ și așa! .

(0) (0) Abuz
30/09/2015

Mult de munca ,dar meri ta ,e foarte buna si aspectuoasa.Nicol din Gera Germania.

(0) (0) Abuz
atena_p2014
atena_p2014, 29/09/2015

E mai mult aluat!

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 29/09/2015

Nu am inteles mare lucru...dar sigur lui lory ii plac cuvintele spumare.spumate si gogoloase !!!

(0) (0) Abuz
covase_a2014
covase_a2014, 29/09/2015

Pare buna!

(0) (0) Abuz
edithke, 29/09/2015

Excelent

(0) (0) Abuz
29/09/2015

USOR DE FACUT SI BUNA.

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Good

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura alba ca zapada / snow white
Prajitura alba ca zapada / snow white
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura alba ca zapada
Prajitura alba ca zapada
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura alba-ca-zapada
Prajitura alba-ca-zapada
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.