Petitchef

Prajitura Eszter Hazi

nuca, vanilie, ciocolata...
Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Blat 1:

Blat 2:

Crema:

Sirop:

Glazura de ciocolata:

Preparare

  • Blatul 1:
    se separa albusurile de galbensuri
    albusurile se bat spuma tare cu zaharul ca de bezea, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca
    se adauga faina si se amesteca cu o spatula pana ce se incorporeaza in amestec
    compozitia rezultata se toarna intr o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 C pana trece testul scobitorii
    cand este gata se lasa la racit
  • Blatul 2:
    albusurile se bat spuma cu zaharul si apoi se adauga nucile si se mixeaza
    se adauga si faina si se omogenizeaza
    compozitia rezultata se toarna in aceeasi tava in care s a copt primul blat si se coace la 180 de grade pana trece testul scobitoarea
    cand este gata se lasa la racit
  • Crema:
    galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat pana pana isi dulbeaza volumul si devin albicioase
    separat se amesteca faina si amidonul cu 200 ml lapte caldut si amestecul de faina se adauga la crema de galbenusuri si se omogenizeaza bine
    restul de 300 ml de lapte se pun la foc mic cat sa dea un clocot, apoi se toarna in fir subtire peste compozitia pregatita mai devreme, mixand incontinuu
    compozitia se pune la bain marie si se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o budinca
    se lasa sa se raceasca complet
    separat se mixeaza untul spuma (la temperatura camerei), apoi se adauga cate o lingura din crema de galbenusuri racita, mixand pana se omogenizeaza bine
  • Siropul:
    apa se fierbe cu zaharul, apoi cand se mai raceste se adauga esenta de vanilie
    Glazura de ciocolata:
    ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca se pun la foc mic si se lasa pana se topeste ciocolata fara a fierbe amestecul!!
  • Asamblarea:
    blatul 1 se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi se pune crema, blatul 2 care apoi se insiropeaza cu restul de sirop iar peste el se adauga glazura de ciocolata partial racita
    eu am ornat si cu ornamente de la dr oetker


Întrebări:




Comentarii (56):

sunic, 18/03/2015

Excelent descrisa. A reusit foarte bine si are gust deosebit.
Multumesc.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/07/2013

Am facut-o de multe ori.Merita incercata.E excelenta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/02/2015

Wow,estef.buna!

(0) (0) Abuz
10/02/2015

Suuuuuuupeeeeerrrrrr retete !!!!!!!!!!!!!!
Bravoooo ,respect !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
09/02/2015

Delicioasa

(0) (0) Abuz
09/02/2015

Pare excelenta, o voi face

(0) (0) Abuz
09/02/2015

Si tava???

(0) (0) Abuz
09/02/2015

Si unde este iarasi ca de obicei lasata afara ,,,marimea tavi ,,,

(0) (0) Abuz
Răspuns stefy harnicutza:

Tava pe care am folosit-o eu are marimea 20x30cm. imi cer scuze ca raspun asa tarziu.

09/02/2015

Bine explicat si desigur va fi o prajitura gustoasa. voi incerca sa o fac si eu.

(0) (0) Abuz
ioana_m2014_1_2_3_4
ioana_m2014_1_2_3_4, 09/02/2015

ESTE FOARTE FINA, GUSTOASA SI LA MARE CINSTE IN FATA POFTICIOSILOR MUSAFIRI , PUTIN INVIDIOSI CA EI NU O CUNOSC INCA, DAR MA SACRIFIC SI DE DRAGUL LOR LE VOI POVESTI LA CAFELUTA, ISTORICUL RETETEI

(2) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 6

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.