Petitchef

Prajitura opera alba

Aperitiv
6 porții
45 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Biscuiti cu migdale (pentru 3 foi):

Sirop :

Crema de miere si oua/unt (inventia mea):

Mousse de ciocolata alba:

Glazura aba:

Decor de ciocolata (cheia sol):

Preparare

  • Va voi spune cum sa o faceti in ordinea in care facut. facut intai foile apoi decorul, ca sa aiba timp sa se intareasca, apoi crema de unt, care nu mi-a placut si pe care transformat-o in crema de oua, si la sfarsit spuma de ciocolata alba. Apropo de ciocolata folositi doar ciocolata Primola si in nici un caz Milka, nu la prajituri.
  • Biscuitii- foile: Preincalziti cuptorul la 200 C. Pregatiti tavile (3 tavi identice ca marime): ungeti cu unt tava, puneti peste o hartie de copt pe care o ungeti si pe aceasta cu unt si o tapetati cu faina. Daca nu aveti tavi suficiente e preferabil sa impartiti cantitatile de la biscuiti in 3 si sa le faceti pe rand.
  • Amestecati bine migdalele cu 135 g de zahar, dupa care. cu ajutorul mixerului, amestecati la puterea maxima oule intregi, unul cate unul . Amestecul ar trebui sa aiba culoarea galben pal.
    Bateti albusurile tare iar apoi adaugati restul de zahar continand sa le bateti pana se dizolva zaharul.
  • Cerneti faina peste amestecul cu migdale, amestecand pana se incorporeaza. Peste acest amestec incorporati, in doua ture. Amestecati si untul topit, avand grija sa se incorporeze bine.
    Turnati amestecul cam de 0,5 cm inaltime in tavile pregatite. Coaceti la 200 C timp de 10 minute. Cand scoateti tava din cuptor mai lasati sa se raceasca foaia in tava inca 10 minute.
    Dupa ce sunt racite foile se pot pastra cateva zile cu hartie de copt intre ele.
  • Decorul de ciocolata: Rupeti bucati ciocolata si puneti-o intr-un bol deasupra unui vas cu apa care fierbe incet (bain marie), ca sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, puneti ciocolata intr-o punga de ornat (sau o punga obisnuita mai rezistenta), taiati-o ff fin in colt si faceti note muzicale (vezi poze mai jos). Cel mai bine e sa le faceti pe o hartie de copt, si sa exersati inaine cu un pix. Lasati sa se intareasca peste noapte.
  • Sirop: Amestecati zaharul, apa si mierea intr-o tigaie. Fierbeti amestecul timp de 5 minute. Luati de pe foc si adaugati lichiorul. Puneti deoparte. Crema de unt/oua: Precum spuneam crema originala era una de unt pe care transformat-o crema de patiserie la care in loc de frisca batuta am inlocuit-o cu crema de unt. Asa ca iata intai crema de unt si apoi "transformarea".

Poze

PRAJITURA OPERA ALBA, poza 1
PRAJITURA OPERA ALBA, poza 2
PRAJITURA OPERA ALBA, poza 3
PRAJITURA OPERA ALBA, poza 4
PRAJITURA OPERA ALBA, poza 5
PRAJITURA OPERA ALBA, poza 6

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Prajitura rasturnata cu ananas




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura ?opera?
Prajitura ?opera?
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura alba ca zapada
Prajitura alba ca zapada
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulciEclerele, tentatii dulciStroganoff – Opera de arta culinaraStroganoff – Opera de arta culinaraCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.