Petitchef

Prajitura opera alba

Aperitiv
6 porții
45 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Biscuiti cu migdale (pentru 3 foi):

- 160 g migdale macinate fin

- 135 g + 30 g (separat) zahar

- 5 oua mari

- 8 galbenusuri

- 57 g faina

- 72 g unt


Sirop :

- 160 g apa

- 100 g zahar

- 200 g miere

- 3 linguri lichior de portocale/miere/ lamaie sau coniac


Crema de miere si oua/unt (inventia mea):

- 475 g lapte

- 6 +6 galbenusuri

- 95 g zahar

- 1 varf de sare

- 35 g faina

- 500 g unt

- 200 g miere


Mousse de ciocolata alba:

- 320 g ciocolata alba

- 720 g +135 g frisca

- 3 lincuri de lichior


Glazura aba:

- 320 g ciocolata alba

- 180 g frisca


Decor de ciocolata (cheia sol):

- 5o g ciocolata neagra

Preparare

  • Va voi spune cum sa o faceti in ordinea in care facut. facut intai foile apoi decorul, ca sa aiba timp sa se intareasca, apoi crema de unt, care nu mi-a placut si pe care transformat-o in crema de oua, si la sfarsit spuma de ciocolata alba. Apropo de ciocolata folositi doar ciocolata Primola si in nici un caz Milka, nu la prajituri.
  • Biscuitii- foile: Preincalziti cuptorul la 200 C. Pregatiti tavile (3 tavi identice ca marime): ungeti cu unt tava, puneti peste o hartie de copt pe care o ungeti si pe aceasta cu unt si o tapetati cu faina. Daca nu aveti tavi suficiente e preferabil sa impartiti cantitatile de la biscuiti in 3 si sa le faceti pe rand.
  • Amestecati bine migdalele cu 135 g de zahar, dupa care. cu ajutorul mixerului, amestecati la puterea maxima oule intregi, unul cate unul . Amestecul ar trebui sa aiba culoarea galben pal.
    Bateti albusurile tare iar apoi adaugati restul de zahar continand sa le bateti pana se dizolva zaharul.
  • Cerneti faina peste amestecul cu migdale, amestecand pana se incorporeaza. Peste acest amestec incorporati, in doua ture. Amestecati si untul topit, avand grija sa se incorporeze bine.
    Turnati amestecul cam de 0,5 cm inaltime in tavile pregatite. Coaceti la 200 C timp de 10 minute. Cand scoateti tava din cuptor mai lasati sa se raceasca foaia in tava inca 10 minute.
    Dupa ce sunt racite foile se pot pastra cateva zile cu hartie de copt intre ele.
  • Decorul de ciocolata: Rupeti bucati ciocolata si puneti-o intr-un bol deasupra unui vas cu apa care fierbe incet (bain marie), ca sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, puneti ciocolata intr-o punga de ornat (sau o punga obisnuita mai rezistenta), taiati-o ff fin in colt si faceti note muzicale (vezi poze mai jos). Cel mai bine e sa le faceti pe o hartie de copt, si sa exersati inaine cu un pix. Lasati sa se intareasca peste noapte.
  • Sirop: Amestecati zaharul, apa si mierea intr-o tigaie. Fierbeti amestecul timp de 5 minute. Luati de pe foc si adaugati lichiorul. Puneti deoparte. Crema de unt/oua: Precum spuneam crema originala era una de unt pe care transformat-o crema de patiserie la care in loc de frisca batuta am inlocuit-o cu crema de unt. Asa ca iata intai crema de unt si apoi "transformarea".

Poze

PRAJITURA OPERA ALBA, poza 1PRAJITURA OPERA ALBA, poza 2PRAJITURA OPERA ALBA, poza 3PRAJITURA OPERA ALBA, poza 4PRAJITURA OPERA ALBA, poza 5PRAJITURA OPERA ALBA, poza 6




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura ?opera?
Prajitura ?opera?
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura alba ca zapada
Prajitura alba ca zapada
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Opéra-desertul suprem
Opéra-desertul suprem
10 porții
2h8m
Dificil
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: