Petitchef

Prăjitură Tiramisu

un desert deosebit

Desert
8 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Preparare

  • Încingem cuptorul la 180 grade C.

    Tapetăm o tavă cu hârtie pergament și o ungem cu puțin ulei.

    Amestecăm gălbenușurile cu zahărul și mierea - de preferat pe baie de aburi.

    Batem albușurile spumă.

    Adăugăm făina cernută cu praful de copt peste gălbenușuri amestecând bine.

    La sfârșit adăugăm albușurile spumă și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizarea compoziției.

    Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie și se dă la cuptor pentru 20-25 minute.

    Când este gata, se scoate și se lasă să se răcească în tavă.

    După ce s-a răcit se răstoarnă și se îndepărtează hârtia de copt.

    Se taie marginile, apoi se taie în două pe orizontală.

    Pentru umplutură amestecăm mascarpone cu frișca, Amaretto și mierea.

    Amestecăm cafeaua cu 50 ml Amaretto, apoi se împarte în două părți egale.

    Punem blatul pe o tavă, se însiropează cu jumătate din cantitatea de cafea, întindem jumătate de cremă.

    Acoperim cu celălalt blat pe care-l însiropăm cu cafea și întindem restul de cremă.

    Se dă la rece - de preferat peste noapte.

    În momentul servirii se pudrează cu cacao.
  • Poftă bună!


Poze

Prăjitură Tiramisu
Prăjitură Tiramisu - poza 2

Întrebări:




Comentarii (25):

sergio, 05/12/2018

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/01/2014

Super gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/01/2014

Sooper

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ella, 05/12/2018

Nimic in comun cu adevarata tiramisu

(0) (0) Abuz
RODICA, 05/12/2018

F.F. BUNA

(0) (0) Abuz
nairdas, 04/10/2018

Penibila reteta !!!

(1) (0) Abuz
08/03/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Bun

(0) (0) Abuz
11/01/2014

Excelentă !!! si eu am facut de sărbători, s-a terminat in aceeasi zi, si a fost destul de mare

(0) (1) Abuz
10/01/2014

F.bun

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează