Petitchef

Tiramisu

Desert
8 porții
30 min
Foarte ușor
Cred ca nu am sa ma satur niciodata de Tiramisu, si de cand am invatat sa-l fac il mananc mereu cu aceeasi placere. Este foarte rapid si cred ca atunci cand avem musafiri si dam din colt in colt ca nu stim ce sa facem repede si bun, facem un Tiramisu :-)

Ingrediente

Numarul de porții: 8
6 galbenusuri

6 linguri zahar

un baton vanilie (sau 3-4 pliculete vanilie)

500 ml frisca lichida

450 gr mascarpone

3 cani cafea expresso

100 ml lichior Amaretto (sau rom)

45 piscoturi (un pachet mare)

cacao pentru ornat

Preparare

  • Se face intai cafeaua, si se lasa la racit. Cand este rece, se pune lichiorul Amaretto sau romul si se mesteca. In cafea nu se pune zahar!!!!
    Se bate frisca fara zahar si se baga la frigider pana se bat galbenusurile cu zahar.
    Se bat apoi galbenusurile cu zahar pana se albesc si pana se dizolva zaharul apoi se adauga semintele de la batonul de vanilie.
    Peste oua apoi, se pune branza mascarpone apoi frisca si se mai bate cu mixerul pana se incorporeaza.
  • Se ia o tava intinsa cu dimensiunile: 26cm cu 40cm, in care se aseaza piscoturile care se inmoaie unul cate unul in cafeaua cu Amaretto, cate o secunda pe o parte si pe alta!

    Se aseaza piscoturile intr-un singur sens.
  • Peste primul rand de piscoturi se pune jumatate din crema, apoi se mai pune un rand de piscoturi (de data aceasta in sens invers), insiropate in prealabil.

    Deasupra se pune restul de crema care se niveleaza cu o spatula si se pudreaza cu cacao.
  • Este suuuper delicioasa, cremoasa si racoritoare!

    Pofta buna!
  • Note: daca nu va plac cremele cu galbenusuri crude exista si o alta varianta de preparare a acestei creme frecand galbenusurile cu zaharul spuma apoi le fierbem la bain marie pana se ingroasa putin, urmand ca dupa aceea (dupa ce s-au racit) sa adaugam mascarponele si frisca!

Poze

Tiramisu, poza 1Tiramisu, poza 2Tiramisu, poza 3Tiramisu, poza 4



Comentarii (75):

30/09/2017

Cea mai buna reteta de tiramisu.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/04/2015

Foarte bine explicata reteta. am facuto si e foarte buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/04/2015

Am preparat aceasta reteta de cateva ori intr-o luna, am ajuns sa o fac si pentru familie (cu ocazia sarbatorilor de Paste), e o reteta delicioasa , chiar daca nu a adunat decat ~ 700 de aprecieri (spre deoasebire de o lata reteta de aici care are peste 2500 , insa reteta e total gresita).
Oricum, multumesc ca ai impartasit cu noi acest deliciu culinar!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/01/2015

Fenomenal!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/01/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/04/2014

Este naspa... Buuu!!! Mi s-a facut rau de la ea.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/02/2014

Cea mai completa si cea mai complexa reteta de tiramisu ..felicitari !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
trufin cornelia
trufin cornelia, 01/01/2014

E foarte buna,rapida si delicata.Mereu o fac,indiferent de ocazie

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/12/2013

Cea mai buna din cite am citit ..bravo

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
07/09/2013

Super de delicioasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tiramisu fara oua
Tiramisu fara oua
4 porții
3h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tiramisu in forma de inima
Tiramisu in forma de inima
8 porții
2h20m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
8 porții
1h30m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2h30m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: