Petitchef

Rulada de ciocolata cu stelute de martipan

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri apa

3 linguri pline cu faina

1 varf de cutit bicarbonat de sodiu sau 1 lingurita rasa praf de copt

1 lingura cacao


Pentru siropul de zahar:

4 linguri apa

75 g. zahar

20 ml. coniac/rom


Pentru crema si ornat:

300 g. ciocolata de lapte

400 g. unt

8 galbenusuri

50 g. zahar

40 ml. Cointreau sau alt lichior de portocale

50 g. martipan

zahar praf

Preparare

  • Blatul:
    Foarte asemanator pandispanului:
    Se separa ouale; intr-un castron incapator, si perfect curat/uscat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul, lingura cu lingura, si se bat tare, tare, ca pentru bezea, si se mixeaza pana se topeste. Se pune apa, tot lingura cu lingura , amestecand usor, cu o spatula/lingura de lemn. Exclus deci mixerul.
  • Se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand usor.
    Bicarbonatul sau praful de copt se amesteca cu faina si cacaua si se cern. Se adauga in ploaie peste amestecul de oua. Se incorporeaza cu miscari usoare, de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din aluat. In felul asta vom obtine un blat pufos Se tapeteaza o tava cu hartie de copt; se toarna aluatul si se niveleaza.
  • Se da la cuptor , la foc potrivit pentru cca.12-15 minute. Se rastoarna, apoi, pe un prosop de bucatarie presarat cu zahar si se lasa la racit .
  • Siropul:
    Se incalzeste apa intr-un ibric; se adauga zaharul si coniacul sau romul. Se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se lasa la racit; se intinde apoi, cu o pensula de bucatarie, pe blat. In felul asta, blatul se insiropeaza uniform.
  • Crema:
    Se topeste ciocolata la bain-marie. Se freaca untul moale cu zahar si galbenusurile, adaugate unul cate unul. Se toarna lichiorul de portocale si ciocolata topita. Se omogenizeaza totul foarte bine.
  • Se deruleaza blatul si se intinde pe el jumatate din crema racita. Se ruleaza inapoi si se tine cca. 2 ore la rece. Se introduce restul cremei intr-un sprit cu capat in forma de stea si se orneaza rulada.
  • Se amesteca zaharul praf cu martipan si se intinde intre doua folii de plastic. Se stanteaza stelute care se aplica pe rulada.

Poze

Rulada de ciocolata cu stelute de martipan, poza 1
Rulada de ciocolata cu stelute de martipan, poza 2
Rulada de ciocolata cu stelute de martipan, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulada cu ciocolata de casa
Rulada cu ciocolata de casa
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulada de ciocolata cu fistic si portocale
Rulada de ciocolata cu fistic si portocale
6 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulada de ciocolata cu visine
Rulada de ciocolata cu visine
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Bilute de cereale cu ciocolata tip Nesquik
Bilute de cereale cu ciocolata tip Nesquik
2 porții
30 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteEclerele, tentatii dulciEclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.