Petitchef

Rulada de ciocolata cu stelute de martipan

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru siropul de zahar:

Pentru crema si ornat:

Preparare

  • Blatul:
    Foarte asemanator pandispanului:
    Se separa ouale; intr-un castron incapator, si perfect curat/uscat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul, lingura cu lingura, si se bat tare, tare, ca pentru bezea, si se mixeaza pana se topeste. Se pune apa, tot lingura cu lingura , amestecand usor, cu o spatula/lingura de lemn. Exclus deci mixerul.
  • Se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand usor.
    Bicarbonatul sau praful de copt se amesteca cu faina si cacaua si se cern. Se adauga in ploaie peste amestecul de oua. Se incorporeaza cu miscari usoare, de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din aluat. In felul asta vom obtine un blat pufos Se tapeteaza o tava cu hartie de copt; se toarna aluatul si se niveleaza.
  • Se da la cuptor , la foc potrivit pentru cca.12-15 minute. Se rastoarna, apoi, pe un prosop de bucatarie presarat cu zahar si se lasa la racit .
  • Siropul:
    Se incalzeste apa intr-un ibric; se adauga zaharul si coniacul sau romul. Se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se lasa la racit; se intinde apoi, cu o pensula de bucatarie, pe blat. In felul asta, blatul se insiropeaza uniform.
  • Crema:
    Se topeste ciocolata la bain-marie. Se freaca untul moale cu zahar si galbenusurile, adaugate unul cate unul. Se toarna lichiorul de portocale si ciocolata topita. Se omogenizeaza totul foarte bine.
  • Se deruleaza blatul si se intinde pe el jumatate din crema racita. Se ruleaza inapoi si se tine cca. 2 ore la rece. Se introduce restul cremei intr-un sprit cu capat in forma de stea si se orneaza rulada.
  • Se amesteca zaharul praf cu martipan si se intinde intre doua folii de plastic. Se stanteaza stelute care se aplica pe rulada.


Poze

Rulada de ciocolata cu stelute de martipan
Rulada de ciocolata cu stelute de martipan - poza 2
Rulada de ciocolata cu stelute de martipan - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează