Petitchef

Crema de portocale la pahar

Desert
6 porții
30 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
crema: 3 galbenusuri, 150 g zahar, 150 ml iaurt, 200 ml lichior de fructe (eu am folosit de cocos), 12 piscoturi, coaja si zeama de la o portocala, un plic de gelatina.

sosul de ciocolata: o ciocolata amaruie (am folosit Heidi, 85% cacao), 50 ml amestec jumatate apa, jumatate rom.

Preparare

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa si se albeste. Se adauga iaurtul, se omogenizeaza si se pune la bain marie amestecand-se mereu cu o spatula din lemn sau un tel mic pana cand incepe sa se ingroase un pic.
    Se da deoparte si se pune coaja de lamaie si lichiorul de fructe. Se omogenizeaza din nou. Apoi se lasa sa se racoreasca. Intre timp se pune gelatina la muiat intr-un ibric cu apa rece timp de 10 minute, apoi se tine 1-2 minute ibricul in apa fierbinte pana cand gelatina se dizolva (atentie, temperatura sa nu depaseasca 60 de grade!).
    Dupa aceea gelatina se incorporeaza in crema racorita, se amesteca totul bine si se lasa deoparte.
    Se pregateste un sos de ciocolata din 50 ml de apa si rom (bautura, nu esenta) in care se rup bucati o ciocolata amaruie cu continut ridicat de cacao. Se topeste la bain marie, (sau direct pe foc mic si se amesteca rapid mereu) si apoi se lasa sa se racoreasca putin.
    Se pregatesc 6 pahare si cate 2 piscoturi stropite cu zeama de portocala pentru fiecare pahar. Piscoturile se ung cu sosul de ciocolata, apoi se toarna crema, cam 100 ml pentru fiecare pahar si se dau paharele la rece. Se poate servi dupa cateva ore.

Poze

Crema de portocale la pahar, poza 1
Crema de portocale la pahar, poza 2
Crema de portocale la pahar, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

14/02/2013

Mmm...no comment...

(0) (0) Abuz
24/01/2013

Apetisant

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de mascarpone si capsuni la pahar
Crema de mascarpone si capsuni la pahar
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Crema de kiwi la pahar
Crema de kiwi la pahar
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.