Petitchef

Pasta de dovlecei

Felul principal
4 porții
10 min
30 min
Foarte ușor
Este ca un fel de salata de vinete numai ca e cu dovlecei.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 dovlecei medii

3 rosii mari

1 legatura ceapa verde

2 catei mari de usturoi

1 bucatica ghimbir proaspat

1/2 lingurita seminte chimen

1 lingurita coriandru macinat

1/2 lingurita Garam Masala

1/4 lingurita turmeric

4 linguri ulei

1/2 lingurita sare

verdeata

Preparare

  • Curatati dovleceii de coaja. Taiati-i in patru pe lungime, apoi taiati-i feliute subtirele.

    Spalati rosiile si scoateti-le pielitele. Apoi tocati-le cat mai marunt.

    Curatati si tocati usturoiul si ceapa.
  • Asezati o tigaie pe foc mediu. Turnati uleiul si asteptati sa se incalzeasca bine. Aruncati semintele de chimen in ulei si dupa ce acestea pocnesc, puneti ghimbirul cu usturoiul. Tineti pe foc cam 30 secunde, apoi puneti si ceapa verde.
  • Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin, rasturnati in tigaie si rosiile. Amestecati, puneti coriandrul si lasati pe foc 3 minute, pana ce rosiile se inmoaie putin.
  • Puneti si feliile de dovlecel. Presarati turmericul, sarea si Masala, amestecati bine, dati flacara la mic, acoperiti cu capac si lasati sa se fezandeze cam 15 minute. Mai amestecati ocazional ca sa nu se prinda de tigaie.

    Inchideti flacara. Lasati sa se racoreasca macar 15-20 minute.
  • Apoi dati la mixer pana obtineti o pasta fina.

    Lasati sa se racoreasca de tot, presarati verdeata si serviti.

Întrebări:




Comentarii:

02/09/2015

Dovleceii au foarte multa apa, de aceea se pune sare pe ei si se lasa cca.30 min. dupa care se scurg. Nu e amara. Si la aceasta reteta, sunt prea multe ingrediente aromate.si ce naiba o mai fi si garam masala. Cred ca unii scriu retete cu denumiri din astea "fency" doar ca sa se dea atoate stiutori. Cand de fapt acest garam masala este in sine un amestec de mirodenii indian. OOO e prea mult DEJA!

(0) (0) Abuz
15/06/2012

Foarte faina! Multumim. Dovleceii nu au gust amar. Poate persoana care a postat comentariul de mai jos confunda cu vinetele....

(0) (0) Abuz
15/06/2012

Foarte buna, dar la etapa 1 recomand ca feliile de dovlecel sa fie presarate cu sare si lasate la scurs cca 30 minute pentru a elimina sucul amar

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pasta de branza (vegana)
Pasta de branza (vegana)
3 porții
10 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pasta de naut
Pasta de naut
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pasta picanta din dovleac si avocado (raw vegan)
Pasta picanta din dovleac si avocado (raw vegan)
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Flan cu dovlecei si pesto - fara gluten
Flan cu dovlecei si pesto - fara gluten
7 porții
45 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovleceiCateva cuvinte despre...pasta misoCateva cuvinte despre...pasta miso

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.