Prajitura " pacatul dulce" ( reteta preluare laura laurentiu) PrecedentulUrmătorul DesertDificil2 ore Trimite unui prieten Printează pagina Adresează o întrebare autorului Postează o poză cu rețeta gătită de tine Ingrediente 8 pentru blat ( per bucata de blat, deoarece am ales sa fac foile pe rand, ca sa nu mi se lase cumva compozitia) : 4 albusuri 1praf sare 5 linguri pline de zahar ( am pus zahar pudra, dar nu e absolut necesar) 1 linguri amidon 5 linguri pline cu nuca macinatapentru crema de unt: 1/2 litru de lapte 4 galbenusuri ( de aici mi-a rezultat si culoarea galbena a cremei) 5 linguri de amidon alimentar2 plicuri de zahar vanilat 10 linguri rase de de zahar1 pachet de unt cu 80% grasime ( desi Laura recomanda 300 gr, eu nu sunt asa prietena cu cremele foarte untoase)pentru jeleu: 1 punga fructe de padure congelate 250 ml apa 150 de grame de zahar 3 linguri de amidon 1 lingura rasa de gelatina granulepentru glazura:200 grame de ciocolata neagra ( am avut voie de la Laura sa fac mici modificari, deh...dupa gustul meu! :) - ea a folosit ciocolata alba) 200 ml smantana pentru friscapentru decor : bombonele decorative la alegere