Petitchef

Ștrudel vienez cu sos de vanilie

Un desert foarte apreciat în toată lumea...

Desert
8 porții
50 min
50 min
Dificil

Ingrediente

8

Aluat:

Umplutură:

Sos de vanilie:

Preparare

  • Pregătirea aluatului este bine să se facă cu o zi înainte.

    Cernem făina, facem în mijloc o gaură și adăugăm restul ingredientelor.

    Amestecăm ușor cu o lingură, după care frământăm bine cu mâna.

    Aluatul se pune într-o folie alimentară și se dă la rece. Dacă nu se poate realiza cu o zi înainte, este bine ca măcar 2 ore să se țină la rece.

    Merele se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, după care se toacă cubulețe mici.

    Se stropesc cu zeama de lămâie pe măsură ce se taie.

    Se amestecă cu pesmetul, zahărul și praful de scorțișoară - acest amestec se realizează chiar înainte de a se pregăti foile de aluat.

    Se va topi untul într-o crăticioară în bain-marie.

    Aluatul se împarte în două părți egale.

    Vom presăra făină atăt pe planșeta de lucru, cât și pe aluat.

    Se va întinde cât de mult se poate, până obținem o foiță subțire.

    Pe o latură a aluatului punem jumătate din compoziția de mere grămadă (nu se întinde pe toată suprafața aluatului).

    Vom unge cu unt bine marginile aluatului și stropim un pic și compoziția de mere.

    Rulăm cu atenție și strângem ruloul în timp ce rulăm pentru a se prinde de compoziție și să ne fie mai ușor.

    Am auzit, am văzut și se pare că ar fi mai ușor de rulat dacă sub aluat am avea un șervet destul de mare curat, asta înseamnă că acest șervet se pune sub aluat înainte de a-l întinde.

    Este nevoie de un pic de îndemânare și foarte mare atenție dacă nu folosiți un șervet, pentru că lucrăm cu un aluat foarte subțire și foarte fragil.

    Rulourile se pun într-o tavă unsă cu unt.

    Se ung cu unt topit (50 g) și gălbenuș de ou bătut cu o lingură de lapte.

    Se coc la foc 190 grade C pentru 40-50 minute.

    Se lasă la răcit în tavă.

    În timp ce avem ștrudelul la cuptor vom pregăti sosul de vanilie.

    Frecăm gălbenușurile cu zahărul.

    Adăugăm făina, sarea și amestecăm bine.

    Subțiem compoziția cu lapte.

    Sosul se pune la fiert în baie de abur până se îngroașă.

    Adăugăm esența de vanilie după ce se răcește.

    Se taie în bucăți potrivite și servim cu sos de vanilie și pudrăm cu scorțișoară.


Poze

Ștrudel vienez cu sos de vanilie
Ștrudel vienez cu sos de vanilie - poza 2

Întrebări:

De unde dracu va vin ideilre astea de bozgori sau tigani in toata austria se fac strudele sanatoase si gustoase la noi se complica se implica si ulei si unt etc si etc de unde se inspira cred mai degraba ca stricati retele originale nemtesti dindu le tenta amalgamului balcanic

Răspuns:

Astept retata originala sanatoasa si gustoasa ;) Care-i problema cu uleiul sau untul? Ele nu sunt sanatoase?




Comentarii (12):

19/05/2015

Foarte bun.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
23/04/2015

Foarte gustoasa!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
29/11/2013

Greu de facut pentru incepatori, dar daca iti ies foile subtiri se coace bine, si e foarete bun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/05/2015

De ce mai tb sos de vanilie la asa o bunatate?

(2) (1) Abuz
19/05/2015

Delicios

(1) (0) Abuz
22/09/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
09/06/2013

Inca nu am incercat-o ,dar arata foarte bine

(0) (0) Abuz
28/02/2013

Arata fffffff bine! Sper sa fie la fel si la gust.

(0) (0) Abuz
25/11/2012

Foarte buna reteta.Am facut-o geja de doua ori si-am primit multe aprecieri.

(0) (0) Abuz
12/11/2012

Super bun acest strudel...

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Comentarii de pe Facebook

*****


Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu ricotta si vanilie
Cheesecake cu ricotta si vanilie
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
4 porții
5 h 30 m
Foarte ușor
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează