Petitchef

Tarta cu kiwi

Desert
10 porții
40 min
20 min
Foarte ușor
La desert, optati pentru o tarta de casa cu kiwi! Aromele dulci si usoare ale acestui fruct vor merge perfect cu o crema de vanilie si blat crocant :-)
O reteta usor de facut si explicata pas cu pas :-)

Ingrediente

Numarul de porții: 10
1 pâte sablée


Pentru crema de patiserie :

500 ml lapte

4 galbenusuri

125 gr zahar pudra

40 gr amidon de porumb

1 baton de vanilie

Materiale

forma de tarta cu diametrul de 28 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta cu kiwi
    Puneti aluatul in forma de copt. Intepati-l cu o furculita si raciti-l timp de 30 de minute.
  • Etapa 2 - Tarta cu kiwi
    Crema patiserie :
    Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie taiat in 2. Intre timp puneti galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana cand amestecul se deschide la culoare.
    Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine
  • Etapa 3 - Tarta cu kiwi
    Dupa ce laptele s-a fiert, se adauga lent peste amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi se varsa totul inapoi in cratita si pune pe foc (mic-mediu).
  • Etapa 4 - Tarta cu kiwi
    Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn, pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, acoperind direct crema cu folie de plastic, pentru a evita formarea unei pelicule.

    Gatiti aluatul pate sablee timp de 20 de minute la 180° C.
  • Etapa 5 - Tarta cu kiwi
    Umpleti aluatul copt si racit cu crema rece.
  • Etapa 6 - Tarta cu kiwi
    Decojiti kiwi si le taiati in felii subtiri. Aranjati-le frumos peste crema de patiserie.
  • Etapa 7 - Tarta cu kiwi
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Kiwi: nu ar trebui sa fie prea coapte pentru a se curata si taia cu usurinta.
Evitati formarea de cocoloase in crema: Folositi mai degraba un tel decat o lingura de lemn
Pastrarea: Daca nu utilizati imediat crema, acoperiti-o direct cu o folie de plastic. Folia trebuie sa fie in contact direct cu crema. Acest lucru va impiedica formarea unei pelicule.
Aluatul: Aluatul de pate sablee este ideal, dar daca nu aveti, puteti folosi pâte brisée sau aluat de foietaj.

Poze

Tarta cu kiwi, poza 1Tarta cu kiwi, poza 2Tarta cu kiwi, poza 3Tarta cu kiwi, poza 4


Comentarii:

26/02/2018

Frumoasa retetă!!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Comentarii de pe Facebook

Eu as pune o gelatina transparenta deasupra, ptr. luciu și sa tina mai mult ca sa nu se oxidare kiwi .

Petitchef.ro Da.super

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu fructe rapida
Tarta cu fructe rapida
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici
7 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu fructe
Tarta cu fructe
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Fructele Kiwi, delicii de smarald!Fructele Kiwi, delicii de smarald!Tarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: