Petitchef

Tarta cu kiwi

Desert
10 porții
40 min
20 min
Foarte ușor
La desert, optati pentru o tarta de casa cu kiwi! Aromele dulci si usoare ale acestui fruct vor merge perfect cu o crema de vanilie si blat crocant :-)
O reteta usor de facut si explicata pas cu pas :-)

Ingrediente

Numarul de porții: 10
1 pâte sablée


Pentru crema de patiserie :

500 ml lapte

4 galbenusuri

125 gr zahar pudra

40 gr amidon de porumb

1 baton de vanilie

Materiale

forma de tarta cu diametrul de 28 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta cu kiwi
    Puneti aluatul in forma de copt. Intepati-l cu o furculita si raciti-l timp de 30 de minute.
  • Etapa 2 - Tarta cu kiwi
    Crema patiserie :
    Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie taiat in 2. Intre timp puneti galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana cand amestecul se deschide la culoare.
    Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine
  • Etapa 3 - Tarta cu kiwi
    Dupa ce laptele s-a fiert, se adauga lent peste amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi se varsa totul inapoi in cratita si pune pe foc (mic-mediu).
  • Etapa 4 - Tarta cu kiwi
    Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn, pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, acoperind direct crema cu folie de plastic, pentru a evita formarea unei pelicule.

    Gatiti aluatul pate sablee timp de 20 de minute la 180° C.
  • Etapa 5 - Tarta cu kiwi
    Umpleti aluatul copt si racit cu crema rece.
  • Etapa 6 - Tarta cu kiwi
    Decojiti kiwi si le taiati in felii subtiri. Aranjati-le frumos peste crema de patiserie.
  • Etapa 7 - Tarta cu kiwi
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Kiwi: nu ar trebui sa fie prea coapte pentru a se curata si taia cu usurinta.
Evitati formarea de cocoloase in crema: Folositi mai degraba un tel decat o lingura de lemn
Pastrarea: Daca nu utilizati imediat crema, acoperiti-o direct cu o folie de plastic. Folia trebuie sa fie in contact direct cu crema. Acest lucru va impiedica formarea unei pelicule.
Aluatul: aluatul de pate sablee este ideal, dar daca nu aveti, puteti folosi pâte brisée sau aluat de foietaj.

Poze

Tarta cu kiwi, poza 1
Tarta cu kiwi, poza 2
Tarta cu kiwi, poza 3
Tarta cu kiwi, poza 4

Întrebări:

Cum se face blatul Va multumesc

Răspuns:

Blatul se cumpara sau se poate face in casa. Cautati reteta de aluat sablée.




Comentarii:

26/02/2018

Frumoasa retetă!!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Comentarii de pe Facebook

Eu as pune o gelatina transparenta deasupra, ptr. luciu și sa tina mai mult ca sa nu se oxidare kiwi .

Petitchef.ro Da.super

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu fructe rapida
Tarta cu fructe rapida
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu crema de vanilie si fructe
Tarta cu crema de vanilie si fructe
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu fructe
Tarta cu fructe
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta franta
Tarta franta
8 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.