Petitchef

Tarta cu kiwi

La desert, optati pentru o tarta de casa cu kiwi! Aromele dulci si usoare ale acestui fruct vor merge perfect cu o crema de vanilie si blat crocant :-)
O reteta usor de facut si explicata pas cu pas :-)

Desert
10 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Pentru crema de patiserie :

Materiale

  • forma de tarta cu diametrul de 28 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta cu kiwi
    Puneti aluatul in forma de copt. Intepati-l cu o furculita si raciti-l timp de 30 de minute.
  • Etapa 2 - Tarta cu kiwi
    Crema patiserie :
    Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie taiat in 2. Intre timp puneti galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana cand amestecul se deschide la culoare.
    Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine
  • Etapa 3 - Tarta cu kiwi
    Dupa ce laptele s-a fiert, se adauga lent peste amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi se varsa totul inapoi in cratita si pune pe foc (mic-mediu).
  • Etapa 4 - Tarta cu kiwi
    Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn, pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, acoperind direct crema cu folie de plastic, pentru a evita formarea unei pelicule.

    Gatiti aluatul pate sablee timp de 20 de minute la 180° C.
  • Etapa 5 - Tarta cu kiwi
    Umpleti aluatul copt si racit cu crema rece.
  • Etapa 6 - Tarta cu kiwi
    Decojiti kiwi si le taiati in felii subtiri. Aranjati-le frumos peste crema de patiserie.
  • Etapa 7 - Tarta cu kiwi
    Gata!

Observații:

Kiwi: nu ar trebui sa fie prea coapte pentru a se curata si taia cu usurinta.
Evitati formarea de cocoloase in crema: Folositi mai degraba un tel decat o lingura de lemn
Pastrarea: Daca nu utilizati imediat crema, acoperiti-o direct cu o folie de plastic. Folia trebuie sa fie in contact direct cu crema. Acest lucru va impiedica formarea unei pelicule.
Aluatul: aluatul de pate sablee este ideal, dar daca nu aveti, puteti folosi pâte brisée sau aluat de foietaj.

Poze

Tarta cu kiwi
Tarta cu kiwi - poza 2
Tarta cu kiwi - poza 3
Tarta cu kiwi - poza 4

Întrebări:

Cum se face blatul Va multumesc

Răspuns:

Blatul se cumpara sau se poate face in casa. Cautati reteta de aluat sablée.




Comentarii:

26/02/2018

Frumoasa retetă!!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Comentarii de pe Facebook

Eu as pune o gelatina transparenta deasupra, ptr. luciu și sa tina mai mult ca sa nu se oxidare kiwi .

Petitchef.ro Da.super

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu afine din pirinei
Tarta cu afine din pirinei
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1 h 50 m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta floarea soarelui cu vanilie si ciocolata
Tarta floarea soarelui cu vanilie si ciocolata
8 porții
1 h 5 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Fructele Kiwi, delicii de smarald! Fructele Kiwi, delicii de smarald! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează