Petitchef

Tarta cu nuci

O altfel de tarta: tarta cu nuci! Nu are pic de crema, ci doar un strat de gem pe un blat crocant, si o umplutura densa, aromata si plina cu nuci.

Din galbenusurile ramase am facut o prajitura cu crema de ciocolata de toata frumusetea si bunatatea!

Desert
8 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

1.Blat:

2. Umplutura:

Preparare

  • Blatul se face ca unul clasic de tarta: unul rece se incorporeaza in faina formandu-se frimituri.

    Apoi se adauga zaharul, smantana si galbenusurile.
  • Aluatul rezultat se intinde pe o suprafata presarata cu faina, de forma tavii. Eu am pus intr-o tava maaareee.

    Se baga la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
  • Intre timp se prepara umplutura: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, faina, cacao, coaja de lamaie si nucile macinate putin cate putin cu ajutorul unei linguri.
  • Blatul racit se unge cu gemul si apoi se toarna bezeaua cu nuci.
  • Se baga in cuptorul preincalzit pana cand este gata.
  • Se lasa sa se raceasca,se taie si se mananca :)


Poze

Tarta cu nuci
Tarta cu nuci - poza 2

Întrebări:

Ce dimensiuni are tava "maare" , cat ai last-o la cuptor si la ce temperatura.Multumesc

Răspuns:

Buna! Tava pe care am folosit-o este de 30x40cm. Temperatura 180 grade iar ca timp te coacere 30-45 min in functie de cuptor. Bezeaua trebuie sa fie intarita, iti vei da seama cu siguranta cand e gata, plus testul scobitorii :) Spor!




Comentarii (19):

27/01/2016

Fara comentarii. Arata ca "dracul" !

(0) (2) Abuz
florentina_c2014
florentina_c2014, 27/01/2016

Gustos!

(1) (1) Abuz
01/02/2014

UN PIC COSTISITOARE ,ALTFEL BUNA

(1) (0) Abuz
12/11/2013

Foarte buna

(1) (0) Abuz
30/07/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
25/02/2013

Cred ca este buna nu are ce sa nu mearga toate-s bune

(0) (0) Abuz
felicia_58
felicia_58, 25/02/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
24/02/2013

Delicious

(0) (0) Abuz
24/02/2013

NU ARE CUM SA NU FIE FOARTE BUNA.

(0) (0) Abuz
23/02/2013

E bine de incercat

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Tartă cu bezea cu lămâie
Tartă cu bezea cu lămâie
12 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Unturile din nuci Unturile din nuci Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează